Tek.no

Nyhet

Snart kan du spille uten riving og hakking på laptop-en også

Nividia skal visstnok lansere G-Sync-teknologien sin til bærbare PC-er.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
9 Jan 2015 15:12

Det er nå litt over ett år siden siden Nividia først lanserte sin G-Sync-løsning, en ny skjermteknologi som tar sikte på å gi PC-spillere en langt mer behagelig og jevn opplevelse. Det skal den gjøre ved å eliminere såkalt «riving» i bildet, et fenomen som i korte trekk oppstår når skjermkortet sender et bilde til skjermen før skjermen er ferdig med å tegne det forrige bildet.

G-Sync løser dette problemet ved å synkronisere skjermens bildeoppdatering med skjermkortet, det vil si at skjermkortet kun sender et nytt bilde etter at skjermen er ferdig med å tegne det forrige bildet. Nvidia har kommet med mange lovord om teknologien, og etter å ha testet løsningen konkluderte også vi med at det hele faktisk fungerer.

Kommer trolig til bærbare PC-er

Skjermmodellene som støtter G-Sync-teknologien er ennå ikke spesielt tallrike, men stadig flere kaster seg på bølgen, og en av de mest omtalte modellene er Asus sin ROG Swift PG278Q, som vi ga gode skussmål i fjor sommer. Nå kan det imidlertid se ut til at teknologien også skal spre seg utenfor det stasjonære PC-segmentet.

På den pågående CES-messen fikk nemlig det svenske teknologinettstedet Sweclockers nyss om at G-Sync skal bygges inn i bærbare PC-er. Opplysningen kom fra en representant for det taiwanske selskapet Gigabyte, som har en egen stand på messen.

Teknologien skal ha blitt demonstrert på Gigabytes kraftige Pro-versjon av den spillbærbare modellen Aorus X7, som hadde to skjermkort av typen Geforce GTX 970M i SLI. Det skal imidlertid kun ha vært snakk om en testversjon, og ikke en ferdig utgave som er klar for forbrukermarkedet, da det visstnok ennå gjenstår en del arbeid.

Nvidia med offisielle kunngjøringer snart

Ifølge Gigabyte-representanten skal Nivida selv kunngjøre G-Sync for bærbare PC-er en gang i løpet av første kvartal av 2015, altså innen mars måned. Selskapet har altså ikke selv kommet med noen offisielle uttalelser ennå, og det er uvisst om vi vil få noen flere detaljer om planene innen CES-messen er over.

Ikke helt overraskende har også Nvidias erkekonkurrent AMD lansert sin egen versjon av G-Sync, kalt FreeSync, som selskapet først viste frem på Computex-messen i Taiwan i fjor sommer. Flere produsenter har også kastet seg på denne teknologien, og selskapene BenQ, LG og Viewsonic viste frem sine FreeSync-skjermer på den pågående CES-messen. Det er ennå uvisst om AMD planlegger en bærbar-utgave av sin teknologi.

Nvidia slapp også nylig en ny mobil superprosessor: Tegra X1 byr på masse kraft for telefoner og nettbrett »

Les også
Asus Rog Swift PG279Q: Asus Rog Swift PG279Q koster flesk – men er vel verdt pengene
Les også
BenQ XL2730Z: En knallgod spillskjerm for AMD-brukere
Les også
Nå kommer FreeSync-skjermene
Les også
Nvidia har sluppet en ny mobil superprosessor – Tegra X1
Les også
Asus ROG G751 med Nvidia GTX 980M: Funnet: Din neste spillbærbare
Les også
G-Sync-skjerm for spilleren
Les også
G-Sync er faktisk så bra som Nvidia påstår
annonse

Les også