Til hovedinnhold

Meizu kommer til Europa

Skal konkurrere med Samsungs toppmodeller – til 30 prosent lavere pris.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Den kinesiske mobilprodusenten Meizu strekker nå beina i retning Europa. Produsenten har nylig offentliggjort at de vil avsløre hvilke europeiske land de skal inn i under årets Mobile World Congress, om en måneds tid.

Sammen med produsenter som Xiaomi og Oppo, er Meizu en av de kinesiske mobilprodusentene som virkelig har satt seg på kartet de senere år, med voldsomt godt spesifiserte modeller, til svært lave priser. Inntil nylig fokuserte de fleste av disse produsentene på det enorme hjemmemarkedet i Kina.

Les også: I dag begynner Oppo-salget i Europa (Amobil.no)

Toppmodeller på billigsalg

Når Meizu nå skal inn i Europa blir det tilsynelatende etter samme oppskrift. Selskapet har planer om å tilby telefoner som er like godt spesifiserte som Samsungs toppmodeller, men til 30 prosent lavere pris.

Om satsingen på vårt kontinent inkluderer Norge er naturlig nok uvisst foreløpig.

Da Oppo etablerte seg i Europa i fjor, var det med nettbutikken Oppostyle.com, som henvender seg til mesteparten av markedet i ett jafs. Dette er en ganske annen strategi enn konkurrentene i Huawei og ZTE har valgt. De to selskapene har stort sett fullverdige salgsorganisasjoner i hvert land, og er til stede i fysiske butikkhyller.

Fersk toppmodell på slep

Hvilken måte Meizus inntreden vil foregå på har de så langt ikke sagt så mye om. De kommer imidlertid med en relativt fersk modell på slep; MX3. Dette er en skikkelig kraftplugg, med alle de riktige spesifikasjonene – inkludert Samsungs heftigste systembrikke, som ikke en gang er å få tak i Samsungs egne produkter mange steder.

Selskapet skiller seg også ut ved å kjøre en variant av Android som er så annerledes, at de ikke snakker om et grensesnitt, slik de fleste mobilprodusenter gjør, men i stedet har døpt om hele operativsystemet til Flyme OS.

Les sniktitten og se video av Meizu MX3 på Amobil.no

Ubuntu-telefon på vei?

Det ryktes stadig at Meizu samarbeider med Canonical om å slippe en telefon som kjører Ubuntu i løpet av året. Ryktene omhandlet i første omgang CES-messen som gikk av stabelen i Las Vegas for et par uker siden, men der fikk vi bare se nærmere på allerede nevnte Meizu MX3.

Les også: Første mobilprodusent klar for Ubuntu

(Kilde: phonearena.com

annonse