Steam-håndkontrollen blir litt mindre unik

Den siste design-oppdateringen bringer kontrollen nærmere det tradisjonelle.

Det er allerede godt over ett år siden Valve presenterte sitt nye konsept Steam Machines. Dette er maskiner som skal utfordre tradisjonelle spillkonsoller med et eget, spill-optimalisert operativsystem kalt Steam OS, som kombinerer Valves Steam-plattform med Linux.

Like etter avslørte Valve også en ny håndkontroll som skulle akkompagnere maskinene og operativsystemet, nemlig Steam Controller, som selskapet senere slapp en demonstrasjonvideo av. Denne blir tilsynelatende en ganske unik sak, hvor de vanlige styrekryssene og tommelstikkene er erstattet av to berøringsflater med innebygde elektromagneter som gir fysiske tilbakemeldinger til tomlene.

Slik så den opprinnelige Steam Controller-utgaven ut.Foto: Valve

Kan bli mer tradisjonell

Som nettstedene Geek og Sweclockers melder har Steam Controller nå gjennomgått en ny og temmelig betydningsfull designendring. Dette kommer frem i det som skal være lekkede filer omtalt på Valve-forumet Valvetime.

Ifølge denne informasjonen har håndkontrollen nå blitt utstyrt med et styrekryss på venstre side, slik man finner på de fleste tradisjonelle håndkontrollene til for eksempel Xbox og PlayStation. Dersom opplysningene stemmer kan det dermed se ut til at Valve har valgt å ta et steg bort fra det svært unike, opprinnelige konseptet.

Det er imidlertid uvisst om det dreier seg om et styrekryss av den vanlige sorten, eller om det på en eller måte er integrert i berøringsflaten fra det forrige designet. Personen som omtaler endringen på Valvetime spekulerer i om krysset muligens betyr at man kan omkonfigurere berøringsflaten til å fungere som en «mykere» versjon av et vanlig styrekryss.

Har blitt endret flere ganger

Nettstedet Geek har på sin side en teori om at krysset kanskje bare fungerer som en «guide», og at det ikke nødvendigvis er snakk om et forhøyet kryss slik som på vanlige kontroller.

Utover denne endringen ser det ut som om kontrollen er ganske lik den forrige utgaven som ble presentert, med fire knapper og en berøringsflate på høyre side, og en tommelstikke under berøringsflaten på venstre side. Dette designet er igjen en oppgradering fra den aller første utgaven som Valve viste frem, som var uten tommelstikke og som hadde en trykkskjerm mellom de de to styreflatene.

Valve har altså ikke kommet med noen offisielle bekreftelser eller avskreftelser når det gjelder det endelige designet til Steam Controller, så det er ennå uvisst hvordan den endelige versjonene vil se ut.

Mange maskinvareprodusenter har kastet seg på Steam Machine-konseptet: Dette er Dells Alienware Alpha »

Les også
Nå er Valves «konsoll-PC-er» rett rundt hjørnet
Les også
Alienware lanserer «konsoll-PC» med masse kraft
Les også
Dette er den håndholdte utgaven av Steam Machine
Les også
Den raskeste Steam-maskinen er kåret
Mer om
annonse