Til hovedinnhold

Skal Apple begynne å lage biler?

Nye hint fra selskapet kan tolkes dithen.

kaczor58 / Shutterstock.com

Det verserer ofte rykter om nye Apple-produkter som har endt opp med å aldri se dagens lys, for eksempel den mye omtalte Apple-TV-en. Det har også gått løse spekulasjoner om at selskapet har planer om å satse på egne biler, og disse har nå fått litt mer kjøtt på beina.

Nettstedet TechRadar melder at Apples visesjef Jeff Williams ga noen vage hint om en mulig bilsatsing under et intervju med Recode nylig.

– Bilen er den ultimate, mobile enheten. [...] Vi utforsker mange forskjellige markeder, svarte Williams på spørsmål om hva selskapet har tenkt å gjøre med alle pengene som renner inn hos Apple for tiden.

Vil utgjøre en forskjell

Det har for øvrig dukket opp opplysninger tidligere som bidrar til å underbygge spekulasjonene om at iPhone-produsenten skal inn i bilmarkedet. I februar meldte vi om kilder som hadde fortalt avisen Wall Street Journal at Apple er i gang med å utvikle sin egen elektriske bilmodell.

Kanskje er denne nylig observerte sensorteknologien en del av Apples ryktede bilsatsing. Foto: YouTube

Flere hundre ansatte skal visstnok jobbe med prosjektet, som har fått navnet «Project Titan». Ifølge kildene til Wall Street Journal skal Apple visstnok ha ønske om å bli en like viktig aktør innen elektriske biler som selskapet har blitt innen mobiltelefoner med sine iPhone-modeller.

Det stemmer i så fall godt overens med en annen uttalelse som Williams kom med i det ferske intervjuet med Recode. Williams pekte nemlig på at den viktigste faktoren for Apple når det gjelder å velge ut nye bransjer ikke nødvendigvis er inntjeningspotensialet, men derimot i hvilken grad selskapet kan utgjøre en betydelig forskjell.

Har dukket opp flere hint

For øvrig har Apple allerede lagt et visst grunnlag for en større bilsatsing med sitt CarPlay-system, som er et samarbeid mellom Apple og en rekke bilprodusenter for å bygge bedre støtte for iPhone i bilen. Systemet innebærer blant annet at knapper, skjerm og utstyr i bilen kan styre iPhone-telefonen.

Noe annet som underbygger ryktene er at det i februar ble observert Apple-leide biler med sofistikerte kamera- og sensorsystemer på taket, som teknologieksperter mente kunne dreie seg om testing av teknologi for selvkjørende biler. Tidligere har vi dessuten meldt at Apple har tatt patent på ny dashbord-teknologi. som blant annet byr på skjermer med fysisk tilbakemelding.

Enn så lenge er altså ingenting offisielt bekreftet fra Apple, og innen det skjer skal man ikke se bort fra at det dukker opp enda flere rykter.

Apple er et verdifullt selskap: Nylig toppet Apple listen over de mest verdifulle merkevarene »

annonse