Til hovedinnhold

Derfor lander mobilen alltid med skjermen ned

Det er ikke bare fordi du alltid har uflaks.

De fleste som eier en mobiltelefon har nok opplevd å miste den på bakken mer enn én gang, og mange har nok også lagt merke til at den har en lei tendens til å lande med skjermen ned. Som blant andre avisen Daily Mail melder skal man nå ha kommet til bunns i hvorfor dette skjer.

Mobilprodusenten Motorola hyret nemlig nylig en forsker for å finne ut hvorfor mobilen lander som den gjør når man mister den. Idéen er et ledd i markedsføringen av Motorolas såkalte «ShatterShield»-teknologi, som nylig ble lansert.

Mange faktorer

Forskeren, en fysiker ved navn Richard Matthews, konkluderte med at én av de viktigste faktorene er det faktum at de fleste holder mobilen med fingrene plassert under gravitasjonssentrumet, noe som gjør at mobilen «vipper» over fingrene.

Illustrasjonsbilde. Foto: T.Dallas/Shutterstock.com

Statistisk sett skal dette visstnok øke sannsynligheten for at mobilen lander med skjermen ned, på grunn av rotasjonen som dette skaper.

Forskeren pekte på at folk gjerne instinktivt prøver å «fange» mobilen igjen idet den glipper fra grepet, noe som også øker sannsynligheten for ugunstig landing mer enn om man bare lar mobilen falle uhindret.

Materialet teller også

I tillegg til dette spiller det også en rolle hvilket materiale mobilen er laget av. De glatte materialene som mange av dagens mobiler er laget av skal nemlig ha den effekten at mobilen vil miste kontakten med fingrene før mobilen starter å rotere på en slik måte at den vanligvis lander med skjermen opp.

Vinkelen man holder telefonen har også innvirkning, uten at det er helt klart hva som er mest og minst fordelaktig i den forbindelse. En annen faktor som påvirker utfallet er høyden mobilen holdes i over bakken, og ifølge forskeren legger den vanligste høyden visstnok ikke særlig godt til rette for at mobilen lander rett vei.

Motorolas nye mobilmodell Druid Turbo 2 skal ifølge selskapet ha «uknuselig» skjerm: Slik fungerer den nye løsningen »

(Via Android Authority)

Les også
Her er en særegen Windows-telefon for deg som ikke er opptatt av tykkelse
Les også
Denne mobilen skal ha verdens første uknuselige skjerm
Les også
iPhone 6S: Den nye iPhone-skjermen endrer måten vi bruker telefonen på
annonse