Tek.no

Nyhet

Nå kan «Netflix for pirater» brukes direkte i nettleseren

Ny versjon av den ulovlige «Popcorn Time»-tjenesten lar brukerne strømme filmer uten å installere en app.

Skjermdump/Popcorninyourbrowser.net
20 Mai 2015 10:47

Strømmetjenesten «Popcorn Time», som i media ofte har blitt omtalt som «Netflix for pirater», har oppnådd stor popularitet på kort tid, mye på grunn av det enkle, Netflix-lignende grensensittet. Nå melder blant andre TechCrunch at tjenesten har blitt enda mer brukervennlig.

Det har nemlig nå dukket opp en ny versjon av Popcorn Time som kan kjøres direkte i nettleseren – uten at du trenger å installere en applikasjon først, slik du måtte med de tidligere utgavene. Den nye tjenesten heter enkelt og greit popcorninyourbrowser.

Uforutsigbar

Det betyr altså at man simpelthen kan åpne nettsiden, velge en tittel, vente noen få sekunder, og deretter se filmen. Nettsiden er helt nyopprettet, og som TechCrunch peker på er tjenesten enn så lenge ganske uforutsigbar når det gjelder hvilke titler som fungerer og ikke fungerer.

Popcorn Time har hatt sterk vekst siden oppstarten. Skjermbildet viser en av de eldre utgavene av tjenesten. Foto: Skjermdump/Popcorn Time

Det er selvsagt også uvisst hvor lenge den nye nettsiden vil være oppe og gå. Popcorn Time-prosjektet har mildt sagt hatt en strabasiøs ferd siden oppstarten. Tjenesten ble først stengt av de opprinnelige utviklerne kort tid etter lanseringen på grunn av mye negativ oppmerksomhet og trusler om søksmål.

I sterk vekst

Senere ble også domenet til den mest populære utgaven av tjenesten, time4popcorn, stengt av organisasjonen bak time4popcorn.eu-domenet. Tjenesten har imidlertid levd i beste velgående siden den tid, og i mars i år kunne vi melde at Popcorn-time.se, som er den mest utbredte versjonen av tjenesten, vokser med hele 100 000 nye nedlastinger per dag.

Popcorn Time-prosjektet har mange utviklere og bygger på åpen kildekode og bidrag fra hele verden. Programvaren samler og organiserer populære filer fra flere forskjellige BitTorrent-kilder som The Pirate Bay, Kickass Torrents, Isohunt og YTS.

Den juridiske statusen til tjenesten er fortsatt høyst uavklart, men her i Norge har Kulturdepartementet konkludert med at tjenesten ikke er lovlig.

En noe mer åpenbar måte å drive piratvirksomhet på er å filme i kinosalen: Slik fakker de kinopiratene »

(Via Ubergizmo)

Les også
I går ble Popcorn Time i nettleseren lagt ned
Les også
– Vil absolutt unngå søksmål
Les også
Arrestert for å forklare hvordan Popcorn Time fungerer
Les også
Ny videotjeneste kan åpne for «personlig» piratvirksomhet
Les også
Fortsatt eksplosiv vekst for «Netflix for pirater»
Les også
Den mest populære utgaven av «Netflix for pirater» ble stengt
Les også
Nå har «Netflix for pirater» flere millioner brukere
annonse

Les også