Nyhet

Lenovo har dratt duken av «verdens tynneste hybrid»

Blant nyhetene er det også flere godbiter for deg som liker å spille.

Vi skriver januar, vi skriver CES 2016 og det betyr mye nytt fra de mange elektronikkprodusentene der ute. Det inkluderer Lenovo, som startet det hele i går med heftige variasjoner over sin bærbare PC ThinkPad X1.

Men den kinesiske produsenten har mer nytt å by på, deriblant «verdens tynneste hybrid-PC»: Lenovo Yoga 900S. I tillegg har de de i samarbeid med spillutstyrsprodusenten Razer for alvor dratt duken av en stasjonær PC kalt IdeaCentre Y900 RE og en 27-tommers buet gamingmonitor med betegnelsen Lenovo Y27g RE.

RE står da for Razer Edition, og skulle du ikke være spesielt glad i lyseffekter finnes også de to modellene i «vanlige» utgaver. Mer om disse lenger ned i artikkelen.

Lenovo IdeaPad Y900.

Andre nyheter inkluderer gaminglaptopen IdeaPad Y900, en seriøs 17-tommer med siste skrik i Intel Core i7-prosessor og grafikkløsningen GeForce GTX 980M fra Nvidia.

En annen ny bærbar er IdeaPad 700, som kommer i utgaver på 15 og 17 tommer. Denne kan også by på Intel Core i7, men litt svakere grafikkløsning i form av Nvidia GeForce GTX 950M.

Stasjonær med projektor

Lenovo IdeaCentre 610S med projektoren på toppen.

Den kanskje mest spesielle nye kreasjonen fra Lenovo er IdeaCentre 610S, som kan fåes med en matchende trådløs projektor. Selve PC-en er ikke spesielt stor – volumet er på 2,2 liter – og kan altså brukes som en base for projektoren. PC-en kan utstyres med opptil Intel Core i7 prosessor, 16 GB minne, 2 TB lagringsplass og Nvidia GeForce GTX 750Ti grafikk.

Dette bør kunne holde til både litt spilling og annen moro, som å gi litt god film til projektordelen – ikke mange har så mye imot hundre tommer med underholdning rett på veggen.

Tynt og lett

Tilbake til «verdens tynneste», Lenovo Yoga 900S. Dette ser ut til å være en slags etterfølger til Lenovo Yoga 3 Pro, altså snakker vi ikke om noe fartsmonster – her er fokuset på vekt og tykkelse. Lenovo oppgir 12,8 millimeter og en vekt på 999 gram med karbonfiber involvert i konstruksjonen.

Lenovo Yoga 900S i «gull».

Skjermen på 12,5 tommer kan leveres med et panel med QHD-oppløsning, altså 2560 x 1440 piksler, og batteridriftstiden er oppgitt til 10,5 timer med videoavspilling. Dette til dels takket være en energigjerrig Intel Core M-prosessor.

Som med andre Yoga-modeller kan skjermen brettes rundt tastaturet, slik at datamaskinen i større grad kan benyttes som et nettbrett. En stylus eller skjermpenn er ekstrautstyr.

Lenovo har også dratt duken av IdeaPad 710S, en 13-tommer for deg som er ute etter en sterkere, men fremdeles liten konvensjonell bærbar. Denne skal veie 1,16 kilogram og komme med muligheter for Intel Iris-grafikk.

Bling for spillerne

Lenovo Y27g RE.

Lenovo har ikke tidligere hatt så mange produkter spesielt rettet mot gamingmiljøet, så det er altså her de nevnte IdeaCentre Y900 (RE) og Lenovo Y27g (RE) kommer inn. For å starte med sistnevnte er altså dette en 27-tommers buet spillmonitor som kan by på 144 Hz oppfriskningsrate og 8 ms responstid.

Med «kun» Full HD-panel snakker vi ikke om den ultimate spillmonitoren, men det betyr til gjengjeld at den vil være innenfor budsjettet til flere folk.

Når det gjelder den matchende datamaskinen IdeaCentre Y900 (RE) har denne en «Skylake» Intel Core i7 K-prosessor og plass til to grafikkort av typen Nvidia GeForce GTX 970.

Lenovo IdeaVentre Y900 RE skal enkelt kunne åpnes.

Som vi har vært inne på kommer både Lenovo IdeaCentre Y900 og Lenovo Y27g i «vanlig» versjon og som lyssatte Razer Edition (RE)-utgaver. Med IdeaCentre Y900 RE er Razer Chroma tastatur og mus inkludert.

Pris og tilgjenglighet

Alle de åtte nyhetene fra Lenovo skal etter planen bli tilgjengelig i løpet av årets første halvår – i hvert fall i andre deler av verden. For Norge er verken priser eller tilgjenglighet kjent, men estimerte priser i euro er 1299 for Yoga 900S, 2199 for IdeaPad Y900 og 799 for IdeaPad 700/710S.

Sulten på mer nytt?
Se alle våre saker fra CES her >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg
Les også
Blir denne en vinner i stua?
Les også
Razer Blade Stealth skal være «den ultimate ultrabooken»
Les også
Lenovo ThinkPad X1 Yoga har OLED-skjerm
Les også
Her er nyhetene vi venter på fra CES
Les også
Lenovo Yoga 900: Lenovo Yoga 900 er bedre enn forgjengeren på alle punkter
Les også
Lenovo og Razer skal lage heftige spill-PC-er sammen
annonse