Tek.no

Nyhet

Denne harddisken bør du styre unna

Lagringsselskap deler sine erfaringer.

Seagate
24 Jan 2015 21:00

Nettjenesten Backblaze byr på datalagring i nettskyen, og har naturlig nok ganske mange harddisker tilgjengelig. Nå har de gitt ut en oversikt over de beste og de dårligste harddiskene de har i stallen, og tallene kan overraske de fleste.

Per 31. desember 2014 hadde selskapet intet mindre enn 41 213 harddisker spinnende i ulike servere. Disse varierer i kapasitet, alt etter hva som var vanlig da harddiskene var nye.

Den modellen som har absolutt høyest feilrate er Seagate Barracuda 7200.14 med tre terabyte lagringskapasitet. Denne har faktisk en feilrate på 43,1 prosent. Ingen andre modeller med tre terabyte har en feilrate på over syv prosent.

Allerede første året de hadde denne disken var feilraten på over ni prosent, og slik har det fortsatt.

Foto: Backblaze

Mange feil på modellene med tre terabyte

Generelt sett er disker med tre terabyte lagringskapasitet overrepresentert på feilstatistikken, og ligger langt over modellene med to og fire terabyte.

Vi merker oss også at Seagate Barracuda 7200.11 med halvannen terabyte er en annen versting, med en feilrate på 23,5 prosent. Tredjemann på listen er Seagate Barracuda LP med halvannen terabyte kapasitet og en feilrate på 9,5 prosent.

Først på fjerdeplassen finner vi en disk som ikke kommer fra Seagate, og det er Western Digital Red med tre terabyte og en feilrate på 6,9 prosent.

Oversikten fra Backblaze viser bare harddisker som de har minst 45 stykker av. Tallet er valgt ut fra antallet disker som brukes per maskin, samtidig som det må et antall disker til for å lage en statistikk som har et snev av troverdighet.

Det skal legges til at diskene som brukes er beregnet for privatpersoner og at Backblazer bruker dem i datasenteroppgaver. Dette kan naturlig nok ha en del å si for levetiden, samtidig er det slettes ikke et uvanlig grep for å holde kostnadene nede.

Små harddisker kan brukes til nesten alt:
Den fortreffelige 2,5-tommeren » (Tek Ekstra)

Få også med deg vår SSD-guide: Dette er SSD-ene vi vil anbefale »

(Kilde: Backblaze)

Les også
Denne disken bør du holde deg langt unna
Les også
La diskene samarbeide for å gi deg bedre ytelse eller bedre sikkerhet
Les også
Nå skal lynraske SSD-er utnyttes for å gjøre nettjenester raskere
Les også
Disse maskinene leverer Tek-nettverket til deg
annonse

Les også