Tek.no

Nyhet

Kinobransjen bannlyser Google Glass

Funksjonaliteten til brillene faller ikke i god jord hos britene.

Google
1 Juli 2014 13:00

Etter at Googles nye smartbrillekonsept Google Glass først ble kjent i 2012 har produktet fått en sjenerøs mengde omtale, og på den nylig avholdte I/O-konferansen fikk brillene et lass av nye funksjoner som skal lokke forbrukerne ytterligere.

Her i Norge har vi ennå ikke sett noe til brillene i butikkene, men en prototype kom ut i USA allerede i fjor, og nylig ble en versjon også tilgjengelig i Storbritannia. I sistnevnte land er det imidlertid noen som ikke akkurat er overbegeistret for de høyteknologiske brillenes inntog.

Avisen The Independent melder nemlig at Google Glass rett og slett har blitt bannlyst fra kinoene i Storbritannia.

Frykter piratvirksomhet

Google Glass har som kjent en funksjon for opptak av video, og kinoene frykter dermed at folk vil bruke produktet til å lage ulovlige kopier av filmene som vises på kinoene, for deretter å dele dem på nettet.

Det er bransjeorganisasjonen Cinema Exhibitors' Association (CEA) som opplyser om det nylig vedtatte forbudet. CEA representerer rundt 90 prosent av kinoene i Storbritannia, noe som altså betyr at nesten samtlige kinoer i landet blir omfattet av forbudet.

– Gjester vil bli bedt om å ikke ha på seg disse brillene i kinosalene, enten filmen er i gang eller ikke, sa CEA-sjefen Phil Klapp til The Independent.

Bør behandles som mobiltelefoner

Google Glass har mulighet til å starte videoopptak på en relativt diskré måte, enten ved å bruke berøringsflaten på siden av brillene eller stemmekommandoer.

På den annen side kan produktet bare gjøre kontinuerlige videoopptak i 45 minutter før batteriet gir seg, men piratene har likevel mulighet til å omgår dette problemet ved å kombinere opptak fra flere briller. Uansett er bildekvaliteten temmelig laber for slik bruk.

En talsperson for Google svarte på saken ved å anbefale bekymrede kinoeiere å simpelthen behandle Google Glass på samme måte som for eksempel mobiltelefoner, altså at brukerne bes om å slå apparatet av i kinosalen. Talspersonen pekte også på at skjermen på brillene lyser opp når den aktiveres, noe som gjør brillene dårlig egnet til hemmelige opptak.

Google Glass er stadig under utvikling: Her er de nye funksjonene »

Les også
Lanserer avanserte spionbriller som ligner på Google Glass
Les også
Nå blir Google Glass bedre
Les også
– Google vil putte annonser på alle slags ting
Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
Nå kan Googles selvkjørende biler takle travle bymiljøer
annonse