Nyhet

Nå skal Elon Musk koble menneskehjernen til kunstig intelligens

Lyst på et implantat som kan «laste ned» tanker?

Den flittige entreprenøren Elon Musk sitter sjelden i ro og har i alle fall en lillefinger med i det meste. Nå melder avisen Wall Street Journal om et nytt, bemerkelsesverdig fremstøt fra Musk. Tesla- og SpaceX-grunnleggeren vil nemlig koble menneskehjernen sammen med kunstig intelligens.

Det nye initiativet kommer i form av et nystartet selskap kalt Neuralink Corp. Opplysningene kommer fra kilder med kjennskap til saken, men har ikke blitt kommentert fra offisielt hold ennå.

Det nye selskapet skal ifølge kildene forske på muligheten for å operere inn små elektroder i hjernen for på denne måten å sette menneskehjernen i stand til å dra nytte av kunstig intelligens og forbedre sin egenskaper på ulike måter.

Illustrasjonsbilde.

Skal muligens kunne «laste ned» tanker

Brikkene skal blant annet bli i stand til å laste tanker opp og ned, så det dreier seg altså om ganske vidløftige saker. Musk selv har referert til teknologien som «neural lace», som indikerer at det dreier seg om en form for «fletting» av teknologi og biologi.

Musk har allerede tidligere indikert at han sysler med denne teknologien. I fjor fikk han spørsmål om teknologien på Twitter, hvor han svarte at han gjort fremskritt på feltet, men uten å dele flere detaljer. Ennå er det altså ikke så mye vi vet, og planene skal være i en tidlig fase. Mer informasjon om akkurat hva det er Musk og gjengen har i ermet kommer trolig på plass etter hvert.

Det å «smelte» sammen menneskehjernen med teknologi er langt fra et nytt forskningsfelt, og mange har gjort interessante fremskritt på feltet. Tidligere har vi blant annet skrevet om databrikker som potensielt kan «reversere» hukommelsestap, kurere lammelser og gi blinde synet tilbake.

I den litt mer science fiction-aktige enden av spekteret finnes det sågar de som mener at fremtiden vil gi oss såkalte «kyborger», blandinger av mennesker og maskiner som følger av en gradvis «sammensmelting» av biologi og teknologi.

Kunstig intelligens kan brukes til så mangt: Facebook skal ta i bruk teknologien for å fange opp folk med depresjoner »

Les også
Elon Musk: – Kunstig intelligens vil føre til tredje verdenskrig
Les også
– Maskiner vil ikke erstatte mennesker i fremtiden
Les også
Elon Musk: – Har fått godkjent planer om å bygge Hyperloop-bane
Les også
Forskere har laget kunstig intelligens som kan lese tankene dine
Les også
SpaceX landet hele to rakettrinn på bare 48 timer
Les også
Slik skal Elon Musk bruke kunstig intelligens til å skape «supermennesker»
Les også
Elon Musk vil kolonisere Mars ganske snart
Les også
Nå finnes det en databrikke som kan «lage» nye minner i hjernen
Les også
Anerkjente forskere slår seg sammen: Vil unngå farene med kunstig intelligens
Les også
– Kunstig intelligens kan bli en fare for mennesket innen fem år
annonse