Nyhet

Detaljer om ny Apple TV lekket på nettet

Får endelig 4K-støtte, skal vi tro HomePod-koden.

Ryktene om en Apple TV med 4K-støtte har versert en god stund allerede, men nå har det dukket opp tegn i koden til Apples nye HomePod som tyder på at boksen faktisk er på vei.

iOS-utvikler Guilherme Rambo har nemlig funnet kodestrenger i HomePod-koden med referanser til en 4K-modus. HomePod-høyttaleren har som kjent ingen skjerm selv, og ingen av Apples andre enheter med unntak av iMac har foreløpig 4K-skjerm, så det er høyst sannsynlig snakk om en ny Apple TV-utgave.

Bred HDR-støtte

Koden nevner også HDR spesielt, og skal vi tro kodestrengene kommer ikke boksen til å være kresen på HDR-modusene. Både Dolby Vision, HDR10 og Hybrid-Log Gamma-standarden skal være støttet.

Et annet tegn på at 4K-støtte er på vei, er at Apple også har merket noe innhold med 4K og HDR i iTunes Store, i alle fall i Canada og Storbritannia. Innholdet er foreløpig kun mulig å spille av i vanlig HD-oppløsning, men det kan likevel tyde på at iTunes vil få 4K HDR-innhold for en ny Apple TV.

HomePod-koden inneholder også strengen "J105a", som Bloomberg i februar avslørte som Apples interne kodenavn på femtegenerasjons Apple TV, melder Macrumors.

Apple Watch med eSIM

En annen utvikler, Jeffrey Grossman, oppdaget for øvrig også en annen kodestreng som kan tyde på at en ny Apple Watch-modell vil få støtte for eSIM, som betyr at den vil kunne få egen tilkobling til mobilnettet uavhengig av en tilkoblet telefon.

Det blir i tilfelle spennende å se hvordan det slår ut på batterilevetiden, som jo allerede er en viss utfordring for smartklokker.

Tidlig kode

Apples HomePod-høyttaler lanseres egentlig ikke før i desember, men Apple slapp likevel en firmware-versjon til den forrige uke, sannsynligvis tidligere enn de hadde planlagt.

Til venstre en tegning av hvordan en ny iPhone kan se ut, gjort av ConseptsiPhone, til høyre et nytt iPhone-ikon hentet ut av HomePod-koden.

Firmwaren inneholder nemlig kodestrenger som forteller om svært mange kommende produkter og funksjoner, ettersom den i praksis kjører en full, lett modifisert versjon av iOS.

Vi har fått vite at den neste iPhone-modellen sannsynligvis får en rammeløs skjerm, to kameraer som begge vil kunne ta opp 4K-video i 60 fps og ansiktsgjenkjenning som vil kunne fungere også når telefonen sover.

Det er ventet at Apple vil invitere til en lansering i september, sannsynligvis med nye iPhone-modeller som hovedtema.

Vi savnet ikke 4K-støtten da forrige Apple TV ble lansert:
– Den har ikke 4K, men det gjør ingenting

Les også
Apple Watch 3 slippes trolig til høsten, og vil ikke kreve en iPhone
annonse