Nyhet

Dette 360-graderskameraet har innebygget 4G – gir deg alt du trenger i én pakke

I tillegg slipper Acer et 360-graderskamera som skal gjøre bilbruken sikrere.

360-graderskameraer begynner å bli tallrike, godt hjulpet av at formatet nå støttes på mange sosiale medier. I forbindelse med IFA-messen har Acer nå kunngjort en ny modell som muligens har en viss appell for dem som ennå mener at terskelen for 360-gradersvideo ennå er litt høy.

Det nye kameraet, Holo360, skal nemlig gjøre prosessen med opptak, deling, strømming og redigering av 360-gradersvideo til en enkel oppgave.

Innebygget 4G

Acer Holo360.

Kameraet kommer med innebygget 4G-støtte, som altså betyr at du ikke trenger å pare kameraet med en mobil når du for eksempel vil dele videoene på sosiale medier. Du kan også forhåndsvise videoen direkte på selve enheten, som er utstyrt med en 3-tommers berøringsskjerm.

Kameraet er i stand til å ta opp video i opptil 4K-oppløsning, og sfæriske stillbilder i opptil 6,9K-oppløsning. Av maskinvare skilter Acers nye 360-graderskamera med mobilbrikken Snapdragon 625, og produktet kjører med Android 7.1.

Holo360 skal bli tilgjengelig i Europa i løpet av det fjerne kvartalet i år til en startpris på 349 euro, cirka 3200 kroner, men det er uvisst hva den norske prisen ender opp med å bli. I USA skal kameraet for øvrig selges sammen med et vanntett kamerahus, men det er usikkert om dette også gjelder for Europa.

Slipper også 360-graders bilkamera

Acer Vision360.

I tillegg til Holo360 slipper Acer også et annet 360-graderskamera kalt Vision360, som er beregnet på bruk i bilen. Dette kameraet er ment å fange opp alt som skjer mens du kjører bil, og ved hjelp av innebygget 4G kan kameraet automatisk laste opp video til nettskyen i forbindelse med for eksempel ulykker. I dette henseende har kameraet også støtsensorer som fanger opp noe noe skjer.

I tillegg kommer Vision360 med innebygget GPS, som ved hjelp av en mobilapp kan brukes til å finne igjen bilen din. Eventuelt kan man få varslinger på mobilen hvis noe skjer med bilen mens du er borte ved hjelp av de nevnte sensorene i kameraet, eller følge bildet fra kameraet fra mobilen mens du er på farten. Pris og lansering for Vision360 foreligger ennå ikke.

Dette 360-graderskameraet lar deg lage Matrix-effekter på farten »

Les også
Med dette 360-graderskameraet til mobilen kan du lage heftige «Matrix-effekter»
Les også
Motorolas modulære mobiltelefoner har fått et 360-graderskamera
annonse