Tek.no

Nyhet

Nvidia håver inn penger

Meldte om rekordhøy omsetning i siste kvartal.

COLOURBOX10529621/Nvidia
14 Aug 2017 14:55

Mange IT-selskaper har slitt på markedet den siste tiden, men den store skjermkortprodusenten Nvidia er ikke én av dem. Nå har selskapet sluppet sine seneste kvartalstall, og de ser svært oppløftende ut.

I det andre kvartalet, som endte 30. juli, noterte Nvidia seg en samlet omsetning på 2,23 milliarder dollar. Dette var en økning på hele 56 prosent sammenlignet med samme periode i fjor – og ny kvartalsrekord for skjermkortprodusenten.

God vekst på alle områder

Nvidia har også god grunn til å glede seg over overskuddet. Selskapet satt igjen med en fortjeneste på 583 millioner dollar i kvartalet, som var en økning på hele 123 prosent sammenlignet med det samme kvartalet for ett år siden.

Den nye Volta-baserte grafikkbrikken er blant de nye inntektskildene til Nvidia..
Nvidia

I pressemeldingen peker Nvidia på at årsaken til de gode resultatene er solid vekst på flere av markedene hvor selskapet er til stede, særlig innen datasentre, hvor omsetningen var to og en halv ganger høyere enn året før.

Av andre viktige faktorer nevner Nvidia den nye Volta-baserte grafikkbrikken som selskapet avduket i mai. Nvidia begynte å sende ut disse brikkene til kunder som skal bruke teknologien innen blant annet kunstig intelligens. Volta er verdens første grafikkprosessor laget med 12-nanometers produksjonsprosess og er blant verdens kraftigste grafikkbrikker.

Ifølge Nvidia vokser også etterspørselen etter selskapets Tegra-baserte Drive PX-plattform, som brukes i selvkjørende biler, og den Tegra-baserte spillkonsollen Nintendo Switch har også blitt meget populær – noe selskapet selvsagt tjener på.

Nvidia har stadig nyheter på gang: Max-Q gir supergrafikk til ultrabærbare »

Les også
Denne bør få gamere til å kaste ut TV-en én gang for alle
Les også
Nvidias nye Drive-plattform skal kunne gi oss helt selvkjørende «robot-taxier»
Les også
Her er alt du trenger å vite om GTX 10-etterfølgeren Volta
Les også
Lær deg dette navnet: Max-Q. Det er den nye generasjon av ultraportable spillmaskiner
Les også
Nvidias Max-Q gir supergrafikk til «ultrabærbare»
Les også
Nvidia viste verdens kraftigste – og største – grafikkbrikke
annonse

Les også