Til hovedinnhold

Denne ringen kan du bruke til «alt»

Token kan brukes til innlogging, betaling, opplåsing og mer.

Token/YouTube

Det har blitt eksperimentert med mer praktiske alternativer til dagens passordmylder en god stund, deriblant ringer du kan ha på fingeren, men hittil har det skortet litt på universelle løsninger som kan brukes «overalt». Nå finnes det et nytt produkt som håper å fikse problemet, melder TechCrunch.

Det nye produktet heter Token og er en ring som du skal kunne bruke til autentisering i en rekke forskjellige sammenhenger, og som dermed tar sikte på å gjøre teknologihverdagen mye enklere.

Erstatter alt mulig

Token-ringen er blant annet ment å erstatte både kredittkort, passord, adgangskort og smartnøkler til hus og bil. I utviklingen av produktet har produsenten fått med seg en rekke selskapet som partnere, deriblant Microsoft, Visa, MasterCard og FIDO-alliansen.

Flere fargealternativer er tilgjengelig.
Token

Sistnevnte jobber med å definere åpne autentiseringsstandarder som tidligere blant annet er benyttet av fysiske sikkerhetsnøkler og som er adoptert av en rekke store teknologiselskaper.

Ringen har både Bluetooth og NFC-teknologi og benytter en mobilapplikasjon til å pare seg med kredittkort og andre ting du måtte bruke ringen som. Den har en fingeravtrykkleser på innsiden som du bruker til å registrere fingeravtrykket første gang du bruker ringen.

Optisk sensor

Den har også en optisk sensor som registrerer når ringen tas av fingeren, hvorpå personopplysningene låses. Når ringen settes på igjen autentisere brukeren på nytt. Dermed kan den altså ikke brukes av andre dersom den stjeles.

Når det gjelder de rent fysiske egenskapene er ringen laget av sølv. Den er vanntett ned til 50 meter og skal holde til 14 dagers bruk på én opplading. Den er lagt ut for forhåndsbestilling i USA til en pris på 249 dollar med salgsstart i desember. Ringen skal lanseres globalt på et senere tidspunkt, og om du ønsker å holde deg orientert om dette kan du legge igjen e-postadressen din på denne siden.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og se også demonstrasjonsvideo under.

Nå kan politiet tvinge deg til å låse opp mobilen din med tommelen »

annonse