Nyhet

Endelig kommer YotaPhone 2 i salg

Den toskjermede smartmobilen blir tilgjengelig i 20 europeiske land i løpet av året.

Det er en god stund siden vi hørte om russiske Yota Devices' toskjermede YotaPhone 2, men selv om den spesielle mobiltelefonen ble papirlansert allerede sist vinter, har den ikke vært å få tak i.

Dette er nå heldigvis i ferd med å endre seg. Mobiltelefonen har nylig blitt vist fram offentlig på to forskjellige arrangementer, og legges i disse dager ut for salg i Yotas europeiske nettbutikk.

To skjermer, mange muligheter.Foto: Yota Devices

Den offisielle utsalgsprisen er satt til 6400 svenske kroner på produktets hjemmeside. Enn så lenge ser den ikke ut til å være tilgjengelig for salg direkte til Norge.

En toskjermet mobil

Det er ikke innmaten eller operativsystemet som gir YotaPhone 2 såpass høy tafsefaktor, men snarere de ytre kvalitetene. Mobiltelefonen har nemlig to skjermer – en standard femtommers berøringsskjerm med Full HD-oppløsning og Super AMOLED-teknologi, samt en 4,7-tommers svarthvitt e-papirskjerm med 960 x 540 piksler. Begge beskyttet med Gorilla Glass 3.

Til sammen skal 74 prosent av overflaten være berøringssensitiv.

Den sekundære e-papirskjermen skal kunne benyttes til slikt som sporadiske meldinger, varsler og påminnelser, værmeldingen eller holde kartutsnittet du nettopp hadde på hovedskjermen. Da slipper du jo å vekke mobilen hver gang du kommer til et kryss. Eller du kan ganske enkelt bruke den til å lese en bok på bussen.

E-papirskjermen gjør YotaPhone 2 helt spesiell.Foto: Yota Devices

Er du mer interessert i innmaten, drives herligheten av en 2,2 GHz firekjernet Qualcomm Snapdragon 800. Videre har mobilen 2 GB minne og 32 GB lagringsplass og er ellers utstyrt med det meste av moderne teknologi, inkludert Bluetooth 4.0 og NFC.

Batteriet er på 2500 mAh, som er på linje med de fleste andre smartmobiler. Den støtter også tråløs lading over Qi-standarden. Den kjører dog ikke siste versjon av Android, men holder seg til KitKat 4.4.3.

Det er heller ingen utpreget kameramobil, med et åtte megapiksels hovedkamera og 2,1 megapiksels frontkamera.

YotaPhone 2 er som sagt ennå ikke tilgjengelig for salg her på berget, men i tilfelle den plutselig skulle dukke opp kan du jo melde deg på vårt prisvarsel her.

E-papir er i støtet:
Sonys e-papirklokke er ganske enkelt lekker >>>

Kilde: Slashgear

Les også
Sonys e-papirklokke er ganske enkelt lekker
Les også
Din neste bærbare kan få to skjermer
Les også
YotaPhone 2 er lansert
Les også
Er dette messas kuleste mobil?
annonse