Nyhet

Snart kan du kanskje hviske til Apples stemmeassistent

Og Siri vil hviske tilbake.

Stemmeassistenter er kjekke saker, men det er ikke alltid like beleilig å bruke stemmen til å utføre handlinger, for eksempel i det offentlige rom. En ny patent oppdaget av blant andre Gizmodo kan kanskje rette på dette.

Den nye Apple-patenten beskriver en stemmeassistent som kan oppfatte hvisking. I tillegg skal assistenten være i stand til å hviske tilbake automatisk, slik at man kan ha en diskré samtale sammen i de situasjoner hvor dette måtte være passende.

Nyttig i mange sammenhenger

Illustrasjon fra patentdokumentet. Bilde: USPTO

Ifølge patentteksten kan en slik løsning være nyttig når man eksempelvis befinner seg i et bibliotek, dersom man sitter i et åpent kontormiljø i nærheten av andre, eller når man deltar på møter.

Systemet skal altså være i stand til å oppfatte at man hvisker for deretter å justere stemmen tilsvarende, og det skal visstnok også være mulig å benytte ulike andre stemmenivåer som assistenten kan tilpasse seg til slik at begge snakker med det samme volumet.

Fremstøtet er trolig et ledd i å gjøre stemmeassistentene mer naturlige å snakke med, noe det stadig jobbes med. Samsung har for eksempel forsøkt seg på fremskritt på dette feltet med sin nye Bixby-tjeneste og Googles Assistant-tjeneste vektlegger også naturlige samtaler.

Ennå er Apple-konseptet altså kun på patentnivået, men med den sterke konkurransen blant aktørene skal man ikke se bort fra at teknologien blir integrert i Siri en gang i relativt nær fremtid.

Apple slipper nå en ny, ekstrem iMac: Men den er skikkelig dyr »

Les også
Apple kjøper Shazam
annonse