Tek.no

Nyhet

Slik skal forskerne redusere den irriterende bufringen når du spiller av videoer

Ny MIT-løsning skal komme til plagsomme fenomenet til livs.

18 Aug 2017 06:00

Alle som bruker Internett er trolig kjent med bufringen som gjerne inntreffer underveis i videoer når innholdet ikke lastes inn raskt nok. Å fjerne den irriterende bufring er selvsagt vrient, men nå har en gruppe forskere presentert en løsning som kan betydelig redusere innlastingstiden.

Det er lite som er så irriterende som å se bufring-ikonet dukke opp mens du prøver å se en film.
Montasje, Tek.no/HBO

Den nye løsningen er utviklet ved det kjente teknologiuniversitet MIT og innebærer å bruke kunstig intelligens, eller nærmere bestemt maskinlæring, til å redusere bufring på nettet.

MIT-løsningen har fått navnet Pensieve og er en algoritme som tar form som et såkalt «nevralt nettverk». Det som er spesielt med denne algoritmen er at den er i stand til å hele tiden forbedre seg selv gjennom en intelligent «læringsprosess», slik at den tar optimale, tekniske avgjørelser underveis.

Et system som får «straff» og «belønning»

Denne læringsprosessen skjer gjennom prøving og feiling, hvor algoritmene mottar «belønning» dersom den leverer bufringsfri video av høy kvalitet, og en «straff» dersom den må bufre innholdet. På denne måten bygger systemet seg opp erfaring som brukes til å gi de beste resultatene under ulike de gitte nettverksforholdene.

– Det lærer seg hvordan ulike strategier påvirker ytelsen, og ved å se på tidligere prestasjoner kan det forbedre hvordan det tar avgjørelser på en mye mer robust måte, sa en av forskerne som jobbet med prosjektet, Hongzi Mao.

I tester med publikum skal det nye MIT-systemet ha danket ut andre løsninger..
MIT

Systemet er selvsagt ikke perfekt, og det er på ingen måte snakk om komplett eliminering av bufring med den nye metoden, men derimot er ganske betydelig reduksjon.

I eksperimenter strømmet Pensieve-systemet video med mellom 10-30 prosent mindre bufring enn de beste eksisterende løsningene, med samme videokvalitet.

Ennå dreier det seg altså kun om et forskningsprosjekt, og det er uvisst når man eventuelt kan kommersialisere teknologien. Flere detaljer finner du hos MIT, og se også demonstrasjonsvideo øverst i artikkelen.

Qualcomm har også utviklet ny teknologi: Fremtidens Android-telefoner kan få denne avanserte kameraegenskapen »

(Via The Next Web)

Les også
Irriterer du deg over bufring i videoer? Forskere mener de har funnet løsningen
Les også
Dette kameraet kan «se» rundt hjørner
Les også
Tile Mate: En av de aller beste vi har testet
Les også
Nå er det nytt håp for de brillefrie 3D-TV-ene
Les også
Ny «superbrikke» fletter sammen minne og prosessor
annonse

Les også