Tek.no

Nyhet

Garmin har tre nye smartklokker på vei

Både analoge og digitale godsaker skal i butikkhyllene i løpet av året.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
1 Sept 2017 16:00

Med blant annet smartklokker og aktivitetskameraer på samvittigheten, har Garmin over de siste årene vist at de kan mer enn å snekre sammen trauste navigasjonsenheter med dyre kart.

For deg som gjerne går med en Garmin på håndleddet har vi gode nyheter – på årets IFA-messe har de lansert tre nye modeller som kommer i butikkene i løpet av høsten: Vivoactive 3, Vivosport og Vivomove HR.

Vivomove HR

Vi begynner like godt med et produkt som både er estetisk og praktisk. Garmin selv kaller Vivomove HR for en «hybridsmartklokke», og med det mener de at vi her har både analoge og digitale elementer på plass.

Dette er ikke noe nytt. Analoge smartklokker har vi også hatt på Activité-klokkene fra Withings – nå Nokia – og Garmins første Vivomove-modell.

Garmin vívomove HR: Fashionably Fit Is Just a Tap Away

Men med Vivomove HR tar Garmin det et par skritt lenger. Selv om klokka er designet som et typisk armbåndsur og har analoge visere, er den fremdeles utstyrt med en berøringsfølsom skjerm, pulsmålingsteknologi på håndleddet og smartvarslingsfunksjoner.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vivomove HR vil leveres i to ulike versjoner: Premium og den litt tynnere og lettere Sport. Begge utgavene kan utstyres med forskjellige lær- eller silikonremmer, mens selve urkassen kan fåes i sort, rose-gull, gull-tone eller rustfritt stål.

Klokka skal ha en batteridriftstid på opptil fem dager i smartklokkemodus eller to uker i enkel klokkemodus. Den skal være vanntett nok til å kunne brukes når du svømmer eller dusjer.

Garmin

I tillegg til puls- og stressmåling har klokka sensorer som følger med på aktiviter som skritt, intensitet, søvn, etasjer gått og kan lagre alt i minnet for å synkronisere til Garmin Connect senere.

Garmin Vivomove HR har en veiledende startpris på 2099 kroner og er beregnet å være leveringsklar i løpet av høst eller tidlig vinter.

Vivoactive 3

Denne nye GPS-smartklokka får den første Vivoactive til å se billig ut.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Myntet på deg som har en ekstra sporty livsstil, kan Vivoactive 3 skilte med berøringskjerm med farger, pulsmålingsteknologi på håndleddet, GPS, alskens sensorer og smartfunksjoner.

15 innebygde sportsapplikasjoner og forskjellige nedlastbare klokkeskjermer, widgeter og andre apper gjør at klokka kan tilpasses den enkeltes behov. Batteridriftstiden er på opptil en uke i smartklokkemodus eller tretten timer i GPS-modus.

Klokka tåler også å brukes når du svømmer, og skal for øvrig komme i tre fargevariasjoner: sort, hvit og grå.

Garmin

Det er verdt å nevne at Vivoactive 3 er den første Garmin-enheten som støtter Garmin Pay betalingsløsning, som leveres av FitPay. Dette støtter bruk av VISA og Mastercard – men om du for tiden får brukt dette her til lands er et annet spørsmål.

Uansett er startprisen satt til 3499 kroner, og den skal visstnok komme i butikkene i løpet av kort tid.

Vivosport

Siste modell ut denne gangen er Garmin Vivosport, som i større grad minner om et klassisk aktivitetsarmbånd – i den grad aktivitetsarmbånd kan kalles for klassiske.

Den ligner derfor på Garmins Vivosmart-modeller, men med Vivosport får du full pakke: GPS, berøringsfargeskjerm, pulsmålingsteknologi, smartfunksjonalitet, sensorer og innebygde sportsapplikasjoner.

Garmin

Tenk på den som en litt nedskalert, mindre og lettere utgave av Vivoactive 3, men med stort sett den samme funksjonaliteten. Batteridriftstiden er oppgitt til opptil syv dager i smartklokkemodus og åtte timer i GPS-modus.

Enheten skal leveres i 3 ulike to-fargede versjoner – Black/Slate (Small, Medium, Large), Black/Fuchsia (Small, Medium) og Black/Limelight (Large).

Veiledende pris er oppgitt til 2099 kroner og den skal være leveringsklar i løpet av kort tid.

Disse imponerte oss på IFA-messen:
Samsung Gear Sport og Gear Fit 2 Pro >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse