Til hovedinnhold

På denne dag i 2017 blir det samme mobilpriser i EU som i Norge

Men allerede neste år blir det billigere.

Å bruke et norsk mobilabonnement i et EU-land har blitt gradvis billigere de siste årene, men det koster fortsatt litt ekstra når du er i utlandet. Nå nærmer vi oss imidlertid en tid hvor det blir lik pris for mobilbruk i EU-land som i Norge. Dette skjer 1. juli, 2017, takket være ny regulering fra EU-kommisjonen, bekrefter Nkom i en pressemelding.

Men allerede 30. april neste år får vi redusert EU-prisene på samtaler, SMS og megabytes betraktelig. Fra denne datoen vil mobiloperatørene maksimalt ha lov til å legge til 0,05 Euro per minutt (ca. 41 øre), 0,02 Euro per SMS (ca. 16 øre) og 0,05 Euro per megabyte (ca. 41 øre), i tillegg til merverdiavgift, på toppen av de nasjonale prisene.

I dag har for eksempel de norske mobilselskapene maksimalt lov til å ta 2,14 kroner per megabyte. Flere har riktignok en mye lavere megabytepris allerede, men i 2016 vil samtlige mobilselskaper være pålagt å ta betalt mindre enn halvparten enn det som er maksprisen denne sommeren.

Merk at dette kun gjelder innen EU. Ellers i verden kan det fort bli dyrt å bruke ditt norske abonnement. Kanskje du bør vurdere en annen løsning?

Slik surfer du billigst i sommer
Triksene du bør kunne hvis du skal bruke mobil i utlandet »

(Kilde: Nkom)

Les også
Triksene du bør kunne hvis du skal bruke mobil i utlandet
annonse