Til hovedinnhold

Her faller GoPro-kameraet fra 3000 meters høyde

Fallskjermhopper mistet kameraet - som filmet hele den farefulle ferden ned.

Kristoffer Örstadius/YouTube

De populære actionkameraene fra GoPro har gitt oss mange spennende videoer fra kreative adrenalinjegere. Enda et hakk mer interessante er kanskje videoene som filmes av kameraer som mistes av eieren. Som Gizmodo melder har det nå dukket opp en ny forrykende video fra et løsrevet GoPro-kamera.

I dette tilfellet er det snakk om et kamera som var festet til hjelmen til en fallskjermhopper. Vedkommende hoppet ut av et fly i en høyde på litt over 3000 meter i nærheten av den svenske byen Kristianstad.

Dette er bildet som kameraet fanget etter å ha landet på bakken.

Løsnet under hoppet

Noen sekunder etter at fallskjermhopperen bykset ut av flyet løsnet kameraet på en eller måte fra festet på hjelmen til fotografen og startet sin egen ville og fartsfylte ferd mot bakken, som altså lå 3000 meter lenger nede.

Etter flere år på bakken ble kameraet senere funnet av en person litt utenfor Kristianstad. Finneren oppdaget at minnekortet var intakt og lastet videoen opp på videonettstedet YouTube i et forsøk på å finne den rettmessige eieren av kameraet og innholdet.

Begynte å snurre i luften

Kameraet begynte å snurre i svært høy hastighet straks det løsnet fra fotografen, noe som gjør at selve bildet er en smule utydelig. Likevel er det fullt mulig å skimte bakken hele veien ned, helt til kameraet omsider lander i det som ifølge finneren var en eng.

Videoen varer totalt i litt over tre minutter og er en relativt hypnotisk affære som i skrivende stund har godt over en halv million visninger på YouTube. Opplasteren av videoen kan for øvrig opplyse i beskrivelsen av videoen at eieren er funnet. Videoen ser du under.

Dette er ikke første gangen at et GoPro-kamera har kommet på avveie: Her er et kamera som filmet sin siste ferd nedover en elv »

(Via Engadget)

annonse