Til hovedinnhold

Nå kan du bruke Googles søkefunksjon med bare ett trykk

Googles lanserer «Touch to Search» til Android.

padu_foto/Shutterstock.com

Som blant andre nettstedet Android Central har fått med seg skal nettleseren Chrome på Android-plattformen nå får seg en nyttig oppgradering for flittige brukere av Googles søkefunksjon. Den nye oppgraderingen heter «Touch to Search».

Touch to Search-funksjonen innebærer at du kan merke et hvilket som helst ord på en nettside i Chrome-nettleseren, for deretter å automatisk få opp søkefunksjonen nederst på skjermen. Denne kan så trykkes på for å få opp søkeresultatene til det aktuelle ordet.

Touch to Search gir deg kjapp tilgang til søkefunksjonen nederst på skjermen ved å merke et ord, uansett hva du holder på med. Foto: YouTube

Kun tilgjengelig på noen enheter

Dermed slipper du altså for eksempel å måtte kopiere og lime inn ord som du ønsker å søke på, noe som gjør søkeprosessen langt enklere og mer effektiv. Funksjonen har tilsynelatende ikke blitt offisielt kunngjort av Google ennå, og har ikke dukket opp på alle Android-telefoner.

Ifølge Android Central er det kun noen brukere som har oppdaget funksjonen på Android-enhetene sine, og det er uvisst når den skal bli allmennt tilgjengelig. Den har allerede eksistert i en beta-versjon en stund. Funksjonen kan slås av om du ikke vil bruke den.

I beskrivelsen av Touch to Search på enhetene som har fått funksjonen står det at den både gir deg søkeresultater på ordet, men også aktuelle bilder, definisjoner og andre relevante detaljer. Utover dette har Google selv altså ikke gitt en offisiell redegjørelse for hvordan den fungerer.

Ligner på «Now on Tap»

Tanken bak Touch to Search ser ut til å være den samme som med «Now on Tap»-funksjonen som Google presenterte på I/O-konferansen nylig. Now on Tap innebærer å gi brukeren direkte tilgang til assistenttjenesten Google Now fra hvilken som helst annen app, for på denne måten å gjøre tjenesten «allstedsværende».

Både Touch to Search og Now on Tap skal rulles ut som en del av det nye operativsystemet Android M. Det har dukket opp en demonstrasjon av Touch to Search i en YouTube-video, som du kan se under.

Du kan installere Android M allerede nå: Slik gjør du det »

(Via Slashgear)

annonse