Slik ser den ratt-løse bilen til Google ut på innsiden

Du får plass til ganske mye i en førerløs bil.

Google har kjørt rundt på amerikanske veier med sine selvkjørende biler i flere år, og totalt har det bare ført til noen få ulykker. Inntil nylig var imidlertid de selvkjørende bilene bare modifiserte vanlige biler, med ratt, pedaler og girspak. I fjor lanserte de en prototype av en søt, liten selvkjørende bil, hvor ratt og pedaler var fjernet.

Nå har det dukket opp noen flere bilder fra innsiden av den unike bilen, etter at Google besøkte Mountain Views Community School of Music and Arts, skriver The Verge.

Mye plass

Funksjonalitet ser ut til å være høyt prioritert i Googles like selvkjørende bil. Der rattet vanligvis ville vært er det i stedet en diger lagringsplass. Plassen hvor vi vanligvis finner en girspak og håndbrekk har blitt tatt over av et kontrollpanel og koppholdere.

Ikke noe rett her, nei. Foto: Larry Chau
Du får mye beinplass når ratt og pedaler er borte. Foto: Larry Chau
Slik ser prototypen ut bakfra. Foto: Larry Chau
Det er flere fordeler med en selvkjørende bil, skal vi tro Google. Foto: Larry Chau

Bilen er fortsatt i test-fasen og designet er ikke endelig, skal vi tro Google. Den kan ikke kjøre fortere enn 40 kilometer i timen, og foreløpig har kun to av 25 prototyper blitt sluppet løs på offentlige veier i California, USA.

Her ser du Googles siste video om deres selvkjørende bil:

Teknologien er ikke nødvendigvis så langt unna:
Volvo begynte å teste selvkjørende biler i Sverige i fjor »

(Kilde: The Verge)

annonse