Til hovedinnhold

Flyplass får all energien sin fra solcellepaneler

Verdens første i sitt slag..

CIAL

Solcelleteknologien blir stadig mer utbredt, og nå finnes det faktisk også en flyplass som er helt og holdent drevet av solenergi. I en fersk pressemelding kunngjøres nemlig innvielsen av det som skal være verdens aller første flyplass som henter all sin energi fra solcellepaneler.

Den spesielle flyplassen heter Cochin International Airport og befinner seg i byen Cochin i India. Flyplassen er tilknyttet et solcelleanlegg med en maksimal produksjonskapasitet på 12 megawatt.

Anlegget består av 46 150 solcellepaneler. Foto: CIAL

Over 46 000 paneler

Anlegget består av til sammen 46 150 solcellepaneler som er lagt ut over et område på 45 «acres», som tilsvarer cirka 0,18 kvadratkilometer. Panelene produserer altså nok elektrisitet til å dekke hele behovet til flyplassen.

Flyplassen startet satsingen på solcellepaneler allerede i mars 2013, da med et anlegg med en maksimal kapasitet på kun 100 kilowatt, noe selskapet sier «satte en trend» i delstaten Kerala, hvor flyplassen ligger.

Lagrer ikke energi

Det store solcelleanlegget benytter et kontrollsystem som heter SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition), som er en betegnelse på ulike systemer som benyttes i industrien til å fjernovervåke og styre industrielle prosesser.

Anlegget benytter for øvrig ikke batterier for lagring av energien, men er derimot tilkoblet strømnettet. Flyplassen har inngått en avtale med delstatsmyndighetene som innebærer at den produserte strømmen leveres til strømnettet, for deretter å bli «kjøpt» tilbake.

Mer informasjon kan du finne på CIALs hjemmeside.

Man har også begynt å ta i bruk solceller på veier: Solcelleveien i Nederland produserer faktisk mer strøm enn ventet »

(Via Time)

annonse