Nyhet

Snart kan du legge inn bud på 50 000 Bitcoin

Amerikansk politi skal auksjonere bort deler av Silk Road-grunnleggerens formue.

Etter at det beryktede narkonettstedet Silk Road ble stengt av FBI i 2013 ble det også beslaglagt en enorm sum bitcoin tilhørende grunnleggeren av nettstedet, Ross Ulbricht. I desember i fjor kunne vi melde at deler av denne formuen skulle bli auksjonert bort av amerikansk politi.

Nå melder US Marshals Service at en ny bitcoin-ladning skal legges ut på auksjon. Som forrige gang dreier det seg også denne gangen om 50 000 bitcoin som skal selges til høystbydende. Dette tilsvarer i skrivende stund cirka 87,8 millioner kroner.

Mannen som etterlot seg den store bitcoin-formuen, nå narkodømte Ross Ulbricht. Foto: freeross.org

Alle kan legge inn bud

Auksjonen er åpen for ikke-amerikanske statsborgere, som betyr at også nordmenn kan legge inn bud. Ett av kravene er imidlertid at kjøpssummen må komme fra en bank innenfor USAs grenser, noe som nok kan by på noen praktiske utfordringer for utlendinger.

For å legge inn bud må man registrere seg via et skjema du kan finne her, og du må også legge ved gyldig identifikasjon. Registreringen åpnet den 17. februar og varer frem til 2. mars, mens selve auksjonen finner sted den 5. mars.

Bitcoin-summen som interessenter kan by på er for øvrig delt inn i to grupper, hvor én består av 10 «blokker» med 2000 bitcoin per stykk, og den andre av 10 blokker med 3000 bitcoin per stykk. Budgiverne byr på altså på blokkene, og har anledning til å legge inn bud på flere blokker samtidig.

Største beslaget i sitt slag noensinne

Bitcoin-formuen som nå auksjoneres bort ble funnet av FBI en knapp måned etter at Silk Road ble stengt og var på 144 000 bitcoin, som på daværende tidspunkt var verdt rundt 168 millioner kroner. Dette gjorde det til det største beslaget av digital valuta noensinne.

Når det gjelder selve bakmannen, Ross Ulbricht, startet rettsaken mot ham i midten av januar i år. I begynnelsen av februar kom dommen, og ikke helt uventet ble Ulbricht kjent skyldig. Tiltalepunktene omfattet blant annet hvitvasking av penger og narkotikaomsetning, og Ulbricht risikerer livstid i fengsel når straffeutmålingen foreligger.

Silk Road fikk også en oppfølger: Nå er en av bakmennene bak denne siden også arrestert »

(Via Gizmodo)

Les også
Slik skal de få fart på Bitcoin-valutaen
Les også
Populært torrentprogram gjorde PC-er til bitcoin-gravemaskiner
Les også
Internetts narkotikakonge dømt skyldig på alle punkter
Les også
7,2 milliarder kroner i Bitcoins er tapt for alltid
Les også
En av personene bak «oppfølgeren» til beryktet narko-nettsted er tatt
Les også
Nå er det full krise for Bitcoin-valutaen
annonse