Nyhet

Denne skal gjøre selfie-bildene mye bedre

Hobbybygger har laget ringblits til mobiltelefoner.

Med mobilkameraenes inntog har nok det såkalte selfie-fenomenet kommet for å bli, og i den sammenheng dukker det stadig opp nye løsninger som skal gjøre selfie-fotograferingen bedre, for eksempel egne «selfie-stenger». Nå har det kommet et nytt hjelpemiddel for selvportrettsfantastene.

Nettstedet Android Authority har snappet opp et nytt hobbyprosjekt fra en japansk fotograf ved navn Julie Watai. Det Watai har funnet opp er rett og slett en ringsblits til mobiltelefoner.

Gir langt bedre selfie-lys

Produktet har fått navnet «Kira» og er lagt ut på det japanske finansieringsnettstedet Kibidango. Meningen med produktet er altså å bidra til vesentlig bedre lyssetting av selfie-bildene man tar med mobiltelefonen, uavhengig av lysforholdene i situasjonen man befinner seg i.

Selfie-bilde før og etter bruk av ringblitsen. Foto: Kibidango

Utvikleren nevner spesielt omgivelser som barer og konserter som eksempler på plasser hvor den mobile ringsblitsen kan gjøre nytte for seg.

Blitsen er ennå under utvikling, så alle detaljene foreligger ikke. Det som imidlertid er kjent er at produktet har et «klypedesign» som gjør den enkel å feste til mobilen, og den endelige versjonen skal benytte batterier, nærmere bestemt to AAA-batterier.

Unngår skarpe skygger

En av fordelene med ringblitser er at de gir en jevn belysning over et større område enn om lyset kun kommer fra én kilde, noe som blant annet vil redusere skarpe skygger som oppstår på ansiktet. Utvikleren av Kira-blitsen la ut noen egne selfie-bilder på nettet som viser en tydelig kvalitetsforskjell.

Ringblitsen er altså ennå kun et hobbyprosjekt, og det er uvisst om eller når produktet vil komme ut på markedet. For oppdateringer kan man følge med på Kibidango-siden, fortrinnsvis oversatt til engelsk, og prosjektet har også en egen Facebook-side.

Her er et annet stykke mobilteilbehør: Denne gir Galaxy S6 mye større batteri og lagringsplass »

Les også
Denne lar deg lade mobilen ved hjelp av ild og vann
Les også
Denne bildesensoren vil gjøre kommende mobilmodeller enda tynnere
Les også
Selvknipsing er blitt skikkelig butikk
Les også
Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil
Les også
Denne «selfie-armen» gjør at du ikke ser ensom ut når du reiser
annonse