Nyhet

HPs nye luksus-maskin er trukket i skinn

Her er deres nye flaggskip: Spectre Folio.

Da HP tidligere i år fortalte at de ville «gjenoppfinne den bærbare» var det nok få som så for seg at de ville hente inspirasjon fra det gamle og analoge. Det er likevel nettopp det selskapet har gjort med sin nye Spectre Folio 13, som er trukket i skinn for å etterligne en innbundet bok når den er sammenslått.

Slått opp og i aksjon virker det imidlertid som HP har omfavnet de fleste ideene som har fått feste hos nyere tids bærbare. Det vil si at Spectre Folio kan brukes på omtrent alle tenkelige måter.

Som en hybrid er den nemlig klar for å fungere som et nettbrett eller tegnebrett (en digital penn følger med), en vanlig bærbar eller en fremviser hvor skjermen er skjøvet nærmere deg.

Fokus på utførelse

Mens Microsoft lyktes godt med sin Alcantara-kledde Surface Laptop i fjor er HP så vidt vi vet først ut med å kle en bærbar i skinn. I en tid hvor ren ytelse har mindre å si for mange enn tidligere er det morsomt å se at produsentene eksperimenterer med både materialer og formfaktorer. Her gjør HP begge deler, og mens vi ønsker å se maskinen «på ekte» før deg konkluderes ser den unektelig svært stilig ut på bildene vi har fått så langt.

Også byggekvaliteten skal være god. Som medlem av den høyt aktede Spectre-serien er resten av kroppen stort sett basert på metall og glass.

Skjermen er på 13,3 tommer og får Full HD-oppløsning, men en 4K-utgave blir tilgjengelig senere i år.

Blir helt vifteløs

Den blir imidlertid ikke noen direkte konkurrent til de andre Spectre-maskinen. Folio er nemlig utstyrt med en svært energieffektiv prosessor fra Intels 5 watt-Y-serie. Det gjør at maskinen kan operere uten en vifte om bord, noe som gjør den helt lydløs, men som også betyr at vi ikke snakker om noe fartsmonster for krevende oppgaver. Batteritiden skal som følge være svært god, og HP skryter av inntil 19 timer. Det skal vi selvsagt sjekke når vi får maskinen til test.

Maskinen fås i to hovedutgaver med enten en Intel Core i5-8200Y- eller en i7-8500Y-prosessor. Du kan også velge mellom 8 GB eller 16 GB minne, og fra 256 GB til 2 TB lagring.

Av porter byr den 1,5 centimeter tynne og 1 kilo tykke maskinen på to Thunderbolt 3-porter samt en USB 3.1 Gen 1-port. Alle med Type-C-utgang.

For de stilbevisste blir vel imidlertid den viktigste avgjørelsen hvilken utførelse som ser best ut av «Cognac Brown» og «Bordeaux Burgundy».

HP Spectre Folio koster fra 1300 dollar, så vi ser nok priser rundt 15 000 norske kroner når den lanseres 29. oktober. Modellen i burgunder og med 4K-skjerm ventes i desember og blir dyrere.

HPs Spectre 13 tok innersvingen på en 5000 kroner billigere maskin:
Les hvorfor i testen vår »

Les også
HP Spectre Folio: Dette er vår dom over HPs gjenoppfunnede PC
Les også
HP har byttet ut aluminium med ekte skinn
Les også
Huawei MateBook X Pro med MX150-grafikk: Vår første 10/10 til en bærbar på fire år
Les også
HP Spectre 13 VS Acer Swift 5: 5000 kroner skiller disse «like» maskinene
Les også
Et tastetrykk stopper lange blikk fra sidemannen
Les også
HP gjør sin lekreste PC enda bedre – vi har fått prøve den
annonse