Tek.no

Nyhet

Nå skal Google gjøre mobilene mye mer intelligente

Ny brikke setter mobilene i stand til avansert «maskinlæring».

Movidius
30 Jan 2016 20:35

Vi har allerede hørt om Googles store «Project Tango»-satsing, som innebærer å utstyre mobile enheter med avansert «supersyn» ved hjelp av ny maskinvareteknologi. Nå skal Google i gang med en ny satsing for å gjøre mobiltelefonene mye smartere.

Den nye teknologien skal utvikles i samarbeid med selskapet Movidius, som Google allerede har samarbeidet med om Project Tango-teknologien. Movidius omtaler den nye satsingen i en egen pressemelding.

Vil putte maskinlæring inn i mobilene

Google og Movidius' samarbeid går ut på å fremskynde integreringen av den såkalte «deep learning»-teknologien, altså maskinlæringsteknologi, i mobile enheter.

Google har som kjent jobbet med maskinlæring og kunstig intelligens i lengre tid, og formålet er altså at mobiltelefoner i høyere grad skal kunne dra nytte av denne teknologien. Movidius bidrag har vært å gjøre teknologien energieffektiv nok til mobile enheter.

På denne måten er poenget at avansert maskinlæring og kunstig intelligens skal kunne utnyttes lokalt på mobiltelefoner og nettbrett, uten behov for Internett-tilkobling og nettskyløsninger.

Har laget ny brikke

Denne nye teknologien skal bygge på en ny brikke fra Movidius, kalt «MA2450», som skal by på både nok kraft og energieffektivitet til å utføre såkalte «nevrale» utregninger i en svært kompakt formfaktor.

Ambisjonen til Google og Movidius er at mobiltelefonene skal bli mye mer intelligente, ved at de kan «lære» av omgivelsene på egen hånd og gi langt mer mer sofistikerte løsninger innen for eksempel tolking av visuelle data, språkoversettelser og en rekke andre områder.

Akkurat når den gjengse mobilbruker får glede av den nye satsingen er uvisst. For litt mer innblikk i ambisjonene kan du sjekke ut videoen under.

Googles kunstige intelligens stod nylig for en stor bragd: «DeepMind» slo en europamester i et komplisert brettspill »

(Via TechCrunch)

Les også
Asus' nye bærbare drøm har to skjermer
Les også
Google håper alle vil hjelpe dem med å scanne innsiden av bygninger i framtiden
Les også
Googles kunstige intelligens klarte det ingen trodde skulle skje før i 2026
Les også
Googles kunstige intelligens settes på den ultimate prøve i historisk oppgjør
Les også
Historisk: Googles kunstige hjerne slo mester i avansert brettspill
Les også
Med Googles «supersyn»-teknologi kan droner og roboter snart se alt
Les også
Tar i bruk «3D-syn» på mobilen
annonse