Tre gromme spillbærbare med Core i9

Får far godt igjen med skattepenger i år?

Som kjent har Intel nettopp sluppet et snes nye prosessorer og matchende brikkesett, inkludert hva som er den aller første Core i9-prossoren for bærbare PC-er noensinne.

Å kunne utstyre sine kraftigste og dyreste gamingbærbare med enda heftigere maskinvare – enten det strengt tatt er nødvendig eller ikke – er sjelden noe datamaskinprodusentene lar gå fra seg. Derfor har de allerede en liten bunke med nye eller oppdaterte modeller rullende på samlebåndet.

La oss se på verstingmodellene fra hver enkelte aktør, i alfabetisk rekkefølge.

New Alienware 17

17-tommeren fra Alienware får en «new» i front og er naturligvis utstyrt med den nye Intel Core i9-8950HK, for ikke å glemme et overklokket GeForce GTX 1080 fra Nvidia.

Sistnevnte komponent passer godt sammen med den 17,3-tommers skjermen med 120 Hz, 400 nits lysstyrke og en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Da får du nemlig G-Sync som skal hjelpe på flyten. Tobii øyestyring har den også.

Datamaskinen er ellers utstyrt med en 512 GB PCIe-SSD, 1 TB HDD og 16 GB minne, men kan oppgraderes. Ellers nevner vi at den har Thunderbolt 3, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 og Alienware Graphics Amplifier Port – uten at vi helt ser det store behovet for sistnevnte. I hvert fall i første omgang.

Asus ROG G703

Asus slipper både snillere og tynnere spillbærbare med siste Intel-skrik i i7-prosessor, men det er denne oppdaterte 17,3-tommeren du skal ha om du virkelig vil gå «all in».

Oppløsningen er riktignok «kun» Full HD, men det er muligens dette som må til for å klare 144 Hz med et GeForce GTX 1080, selv om det er fabrikkoverklokket. G-Sync er på plass, sammen med den nye Intel Core i9-8950HK, som også har sine overklokkingsmuligheter.

Asus ROG G703.

Det som likevel virkelig tar kaka her er lagringsløsningen. Asus har snekret sammen et RAID-oppsett bestående av tre SSD-er i RAID 0, som etter sigende skal klare hastigheter opptil 8700 MB/s. Det høres ikke gratis ut, og om du virkelig trenger det er en annen sak.

MSI GT75 Titan

Også MSI oppdaterer store deler av sin gamingportefølje med nye Intel-prosessorer i forskjellige pris- og vektklasser. Som hos konkurrentene er også Core i9-8950HK i hvert fall én PC, nemlig 17,3-tommeren GT75 Titan. Denne kan pares med en enkelt GeForce GTX 1080 eller GTX 1070 i SLI om det er din greie.

Her er det også flere muligheter når det kommer til skjermen – en Full HD-sak med 120 Hz eller 4K-skjerm for deg som er mer opptatt av antallet piksler.

MSI GT75 Titan.

MSI kan også skryte på seg 10 GB LAN, Thunderbolt 3, opptil 64 GB RAM og «Super Raid 4» – sistnevnte en litt mer beskjeden 2-diskers RAID 0-løsning med hastigheter i nærheten av 3300 MB/s.

Men det må legges til at dette ikke er den råeste spillytelsen du får en slepbar fra MSI. GT83 Titan er en 5,5 kilo tung 18,4-tommer som du får med GeForce GTX 1080 i SLI – men den har altså ikke den nye i9-prosessoren.

Vi har ikke fått servert noen norsk pris på de nye modellene, og får eventuelt komme tilbake til det på et senere tidspunkt – vi forventer at ting begynner å dukke opp en eller annen gang i siste halvdel av april.

Men 3500 dollar ble vi fortalt om MSIs kandidat:
SNIKTITT: Et monster av en spillmaskin >>>

(Kilder: Alienware, Asus, MSI)

Les også
Dells nye spillbærbare har 4K-oppløsning og i9-prosessor
Les også
Nå har Coffee Lake kommet til bærbare PC-er
Les også
Multicom Kunshan P950 og Acer Predator Triton 700: 15 000 kroner skiller disse syltynne spillbeistene
annonse