Fingeravtrykk er ikke nok – nå vil Samsung at mobilen skal skanne hele håndflaten

Ny sikkerhetsløsning på vei, tyder patent på.

Sikkerhetsløsningene på mobiler begynner å bli tallrike, og nå ser det ut til at Samsung har ennå en snedig løsning på vei. Som blant andre SamMobile rapporterer har Samsung tatt patent på et konsept som går ut på å skanne hele håndflaten.

Det er riktignok ikke snakk om en erstatning til den vanlige fingeravtrykkleseren, men tilsynelatende mer et supplement.

Ifølge patenten skal håndskanningen nemlig ikke autentisere brukeren som sådan, men snarere hjelpe brukere som benytter passord med å huske passordene dersom man glemmer dem – noe som jo ikke er et helt uvanlig fenomen.

Bilde: patentscope.wipo.int

Gir passord-hint

Måten dette skal foregå på er at håndskanningen først skal forsikre seg om at det faktisk er eieren som ber om passordhintet, for deretter å vise passordhintet skjult i selve linjene i håndavtrykket på skjermen. På den måten skal andre som måtte titte på skjermen altså ikke uten videre se passordet.

Man må dermed ta et bilde av håndflaten som brukes som referanse, og som SamMobile peker på vil sikkerheten til systemet være avhengig av hvor unikt håndflateavtrykket er. Slike avtrykk er formodentlig ikke like unike som for eksempel fingeravtrykk.

Hvorvidt løsningen i det hele tatt er praktisk kan nok også diskuteres, og så lenge det kun er en patent er det ikke sikkert vi får se konseptet i levende live i det hele tatt. Først og fremst skal nok Samsung satse på ansiktsskanning inspirert av Apples Face ID, som ifølge rykter skal dukke opp på Galaxy S9.

Google tok også en patent nylig: Den kan gi oss motoriserte skjermer på bærbare PC-er »

Les også
Galaxy S9 kan få fingeravtrykkleser i fronten
Les også
Galaxy S9 kan få iPhone X-aktig ansiktsskanning
annonse