Tek.no

Nyhet

Nye Tesla Roadster er ekstrem, men hvor ekstrem er den i forhold til konkurrentene?

Her er sammenligningstabellen du har letet etter.

Montasje, Tek.no

I natt lanserte Tesla to store nyheter. I tillegg til en gigantisk el-trekkvogn fikk bilgale nye Tasla Roadster å sikle etter.

Roadster er selskapets klart drøyeste elbil til nå. Med et batteripakke med dobbelt så god kapasitet som dagens toppmodeller kan skryte av, og en helt hinsides akselerasjon, er dette noe de fleste bilfantaster vil få kunne sette pris på. 0 til 96 kilometer i timen på under to sekunder er tross alt ikke vanlig kost.

Den nye Roadster-modellen kan utseendemessig minne litt om en den Model S. Men der Model S kan være innafor hva godt bemidlede nordmenn kan betale for en bil, lander Roadster-prisen vel utenfor de flestes bilbudsjett. Tesla skal nemlig ha 200 000 dollar, eller omlag 1,64 millioner kroner (direkte konvertert) for sin nye toppmodell. Da havner du fort opp i en helt annen kategori av biler.

Flere luksushybrider og elbiler

Tesla står uten tvil sterkt i Norge, men de er slettes ikke alene om å friste med luksuriøse og – ifølge mange – miljøvennlige el- eller hybridbiler subsidiert av felleskapet.

I horisonten finner vi nemlig flere biler fra tradisjonelle bilprodusenter som Audi, BMW og Porsche, i tillegg til enkelte mindre kjente produsenter

Vi har samlet sammen relevant informasjon om noen bilene Tesla Roadster vil møte på når den ruller ut av fabrikkene en gang i 2020. Noen av dem er allerede tilgjengelig, eller kommer allerede til neste år, så om du ikke er fast bestemt på å oppleve null til hundre på under to sekunder finnes det kanskje alternativer for deg som vil legge en betydelig sum i din neste bil.

På jakt etter elbil på vanlig familiebudsjett?
Her er 6 alternativer mellom 200- og 300 000 kroner »

Les også
Har hentet inn to milliarder dollar for å få super-elbilen FF 91 ut på veiene
Les også
Nye Tesla Roadster kan fåes med «rakettmotorer» i stedet for bakseter
Les også
Så mye må du ut med for å reservere den nye Tesla Roadster
Les også
Teslas nye Roadster har en rekkevidde på 1000 kilometer
Les også
Her er den: Nye Nissan Leaf
Les også
Dette er elbilene vi venter på i 2018
Les også
Lansert lørdag: Dette lærte vi om Tesla Model 3
annonse

Les også