Tek.no

Nyhet

Nikons superzoom er nesten ikke til å tro

Du kan til og med se Månens overflate med dette kameraet.

YouTube
Vegard Haugen
1 Juli 2015 09:00

Innebygde teleskoplinser på systemkameraer har rykte på seg for å være en gimmick eller et billig salgspoeng. Bildekvaliteten kan fort bli ganske dårlig på lang avstand, og det gir dessuten fotografen færre etterredigeringsmuligheter.

Men glem dette i et par minutter. Det har nemlig begynt å dukke opp en rekke YouTube-videoer som viser hvor vanvittig bra zoomen på Nikons nye Coolpix P900-kamera fungerer, melder Gizmodo. Om ikke fotografen vil ha dette kameraet, kanskje astronomen, «stalkeren», papparazzien, ornitologen og CIA-agenten vil være mer interessert.

Se månens overflate

Nikon Coolpix P900 har 83x zoom, som tilsvarer 24-2000 millimeter zoom på et speilreflekskamera. Med dette kan du for eksempel zoome inn på Månens overflate både bedre og enklere enn du kan med et rimelig teleskop. Du kan zoome inn på fjelltopper på mils avstand. Du kan se mennesker gjennom vinduer i skyskrapere, eller spionere på folk som er flere kilometer unna.

Dette er ganske nifst, egentlig, men vi lar oss fascinere av hvor bra zoom et relativt lite systemkamera kan skilte med. Under følger et knippe utvalgte filmer som er tatt med det nye 6000-kronerskameraet til Nikon:

Du finner flere zoom-tester med samme kamera på YouTube.

Denne fotografen testet hvordan 10K-oppløsning ble med et 80-megapikselkamera:
Se den utrolige timelapse-videoen her »

(Kilder: YouTube, Gizmodo)

annonse

Les også