Tek.no

Nyhet

Youtube kvitter seg med den svarte rammen på høydevideoer

Tilpasser seg formatet.

Skjermdump
30 Juli 2018 14:26

Det er enklere å produsere video enn det noen gang har vært, med topp moderne videokameraer i smarttelefoner overalt.

Det betyr samtidig også at mange flere videoer enn før filmes i portrettmodus, altså med telefonen slik vi holder den for de fleste andre formål.

Ofte kjekt når vi skal se filmen på mobilen, ikke så greit for videotjenester som for eksempel Youtube, som frem til nå har hatt en fast 16:9-ramme som videoen ble plassert inni, uansett hva som egentlig var formatet på videoen.

Fjerner lås

Fremover vil du kunne tilpasse videovinduet til vinduet i nettleseren din, høydeformat eller ei.
Skjermdump

Nå gjør videogiganten en endring til det bedre for dem som har for vane å se videoer i høydeformat. Youtube har nemlig løst opp i den faste boksen, slik at videovinduet utvides i høyden om du ser i et smalt vindu, for eksempel.

De har også droppet den svarte bakgrunnen som tidligere innkapslet videoene, og erstattet den med en hvit. Endringen omfatter imidlertid ikke videoer som egentlig er i høydeformat, men hvor fila er 16:9, slik en del musikkvideoer tilsynelatende er.

Youtube gjorde faktisk den samme endringen i mobilappen sin allerede i mars, men nå har endringen også funnet veien til skrivebordsversjonen, melder Android Police.

En annen miniendring er også at 16:9-videoer har fått litt større plass, ettersom videovinduet i standardvisningen er blitt større, på bekostning av beskrivelsen og de relaterte videoene i høyrespalten.

Les også
Nå forsvinner «boksene» fra Youtube
Les også
Så mange timer har du brukt på Youtube
annonse

Les også