Nyhet

Essential Phone ser ut til å ha vært en skikkelig flopp

Android-skaperens mobil har solgt i veldig få eksemplarer så langt.

Det var mange forventninger til Android-skaperens første egen mobiltelefon Essential Phone, som ble lansert i vår, men den store suksessen har hittil uteblitt. Nå melder Android Police at salgstallet ennå ikke har tatt seg opp og faktisk ser ganske så begredelige ut.

Det foreligger riktignok ingen offisielle salgstall, men Android Police har oppdaget at Essential-kameraappen har blitt hentet ned 50 000 ganger. Med tanke på at appen kun kan lastes ned med en Essential Phone og at det kun telles én installasjon per bruker, konkluderer nettstedet med at tallet er omtrentlig representativt for antall solgte telefoner.

Bilde: Essential

Om det stemmer at rundt 50 000 eksemplarer av telefonen er solgt er dette ikke spesielt imponerende med tanke på at telefonen har vært på markedet i rundt et halvt år.

Kraftig priskutt

Tallet må selvsagt tas med en klype salt, men det har også tidligere kommet frem indikasjoner på at salget har gått tregt. I slutten september meldte et analysebyrå at bare rundt 5000 telefoner var blitt solgt gjennom Sprint, som er et av de største telekomselskapene i USA.

Ikke minst har produsenten selv hintet om at salget ikke går så bra, via et ganske kraftig priskutt som ble iverksatt i slutten av oktober, da den amerikanske prisen ble senket fra 699 til 499 dollar. Produsenten nevnte ikke salgstall som grunn til prissenkingen, men kalte det i stedet tiltak for å gjøre telefonen «mer tilgjengelig», som nok kan sies å være det samme.

Norsk pris og lansering er som sagt ennå ikke kjent, men kilder har tidligere uttalt at telefonen vil komme til Europa, trolig med Storbritannia som første land ut. Essential Phone har solid utrustning og byr på Snapdragon 835-prosessor, 5,71-tommers skjerm med en utradisjonell oppløsning på 2560 x 1312 piksler, 4 GB minne og lagringsplass på 128 GB.

Nyeste Android går også tregt: Bare 0,5 prosent har installert den nyeste versjonen av operativsystemet »

Les også
Android-skaperens heftige mobil ble plutselig mye billigere
Les også
Her blir Essential Phone brent, bøyd og skrapt
Les også
– Essential Phone vil få nye moduler med faste mellomrom
Les også
Android-skapernes heftige mobil kommer trolig snart til Europa
annonse