Tek.no

Nyhet

Photoshop kommer i fullversjon til iPad

Stein Jarle Olsen, Tek.no
13 Juli 2018 15:49

Adobes planlegger å lansere fullversjonen av sin populære Photoshop til iPad neste år, melder Bloomberg.

Lanseringen skal finne sted på Max-konferansen i oktober, og er et ledd i en ny strategi for Adobe, som innebærer å gjøre selskapets programvare kompatibel med flere enheter, ifølge nettstedets kilder.

Bekrefter arbeidet

Adobes produktsjef for Creative Cloud Scott Belsky bekrefter overfor Bloomberg at en ny flerplattformsutgave av Photoshop er på gang, men vil ikke si noe om når den vil lanseres.

Photoshop Express finnes allerede til mobile enheter, men er bare en enkel utgave av programvaren.
Skjermdump

Han sier også at mange av deres kunder i større og større grad jobber på nettbrett fremfor stasjonære PC-er, og har bedt om muligheten til å gjøre redigeringsjobber på brettet.

Mange iOS-apper

Adobe opererer i dag en rekke apper til iOS, blant annet Photoshop Express, som er en gratis light-utgave av programvaren, i tillegg til Photoshop Mix og Photoshop Fix, som begge byr på enkelte funksjoner fra Photoshop-sfæren. En versjon av Lightroom CC er også tilgjengelig.

Den nye Photoshop-appen vil være tilkoblet nettskyen og gjøre at du kan begynne redigeringsjobben på nettbrettet og fortsette automatisk på PC-en, for eksempel.

Appen vil imidlertid ikke være en ren klone av dagens Photoshop på PC, men ha et mer mobilvennlig grensesnitt. Hovedsaklig skal det være iPad Pro som er i tankene til Adobe, da den er kraftig nok til å støtte programvaren.

annonse

Les også