Nyhet

iOS 12-kode tyder på iPad-lansering i høst

9to5Mac-skribent Guilherme Rambo har stått for en rekke Apple-relaterte skup tidligere, og nå har han gravd frem en kodestreng i iOS-versjon 12.1 som tyder veldig sterkt på at det skal lanseres én eller flere nye iPader i høst.

«iPad2018Fall»

Rambo fant Kodelinja i den såkalte Setup-appen som kjøres når du setter opp en ny enhet for første gang. Den nevner «iPad2018Fall» spesifikt, og skal være lagt til fra forrige versjon av appen.

Ikonet til høyre dukket opp i en tidligere iOS-versjon. Ikonet til venstre er det nåværende iPad-ikonet.

Samme mann fant også ut at Apple har lagt inn iCloud-synkronisering for de såkalte Memoji-ene i iOS 12. Disse har tidligere kun vært tilgjengelig på iPhone, og nettskysynkronisering betyr sannsynligvis at nye Face ID-utstyrte iPader er på vei. Den mer avanserte kameraløsningen er nemlig et krav for å skape Memoji-ansiktene.

Om Apple følger sin vanlige lanseringsrytme betyr det med stor sannsynlighet at det dukker opp en invitasjon til et arrangement i oktober om ikke veldig lenge.

Kommer den med USB-C?

Den velkjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo spådde for øvrig nylig at Apple ville lansere en ny iPad Pro i år, med USB-C i stedet for Lightning og en ny 18-watts ladekloss.

I samme vending spådde Kuo at Apple vil lansere en ny og billigere Macbook til å erstatte den nåværende 12-tommeren. Denne vil få fingeravtrykksleser (Touch ID), men ingen Touch Bar, ifølge analytikeren.

Bloomberg meldte også tidligere at det ligger an til en oppgradert Mac mini, i tillegg til en ny Macbook Air-versjon med tynnere skjemrammer. Det er foreløpig uklart om dette er den samme som Kuo snakket om.

Les også
Nå vet vi at ny iPad er på vei
annonse