Til hovedinnhold

Withings er tilbake på banen

Markerer comebacket med ny smartklokke og ny logo.

Franske Withings har i dag dratt duken av en ny smartklokke: Steel HR Sport. Som vanlig er det snakk om et hybridur som både er utstyrt med analoge visere og smart innmat. I tillegg har den en liten OLED-skjerm som kan vise forskjellig informasjon – herunder hjertefrekvens eller varsler fra mobiltelefonen.

Stopp en hal, tenker du kanskje nå. Withings ble da vitterlig kjøpt av Nokia for et par år siden, og siden da har navnet til det finske selskapet prydet disse klokkene.

Men på vårparten i år kjøpte Eric Carreel, som er en av Withings-grunnleggerne, selskapet «sitt» tilbake fra Nokia. Så nå er Withings-navnet tilbake – om enn med en ny logo.

Bygger på gammel modell

Dersom du synes Withings Steel HR Sport ser kjent ut er det ikke så merkelig, dette er nemlig en videreutvikling av Steel HR-klokka som ble vist fram for et par år siden og deretter dyttet ut på markedet under Nokias regime.

Med den nye «Sport»-varianten bruker Withings GPS-data fra smartmobilen den er koblet til, slik at den kan lage treningsrapporter som nå kan inkludere avstander og hastigheter.

Klokka gjør også Withings i stand til å beregne maksimalt oksygenopptak (VO2 max), som sier noe om «kondisen» din.

Ellers byr klokka på greit med funksjonalitet. Her får du skritteller, overvåking av søvnmønster, registrering av treningsøkter – over 30 forskjellige aktiviteter skal være støttet – og pulsmålinger som kan gjøres døgnet rundt.

Klokka er vanntett ned til 50 meter, så den kan brukes under svømmetreningen også.

Holder lenge på én lading

Det som skiller Withings-klokkene fra mange av konkurrentene er batteritiden – her er det ikke noe tungt operativsystem som surrer i bakgrunnen eller strømsulten skjerm som må tennes bare for at du skal få vite hvor mye klokka er.

Withings Steel HR Sport skal derfor klare seg i opptil 25 dager før du må lade batteriet. Dette kan utvides med ytterligere 20 dager dersom klokka settes i strømsparemodus.

Klokka skal være i salg fra i dag av, men enn så lenge har vi ikke funnet den i noen norske butikker. Prisen vil ligge på omtrent 2000 kroner.

Les også
Denne klokken lader mobilen din på farten – og får strøm fra solen
Les også
En smartklokke med fysiske visere over skjermen
Les også
Så lekker kan en sportsklokke med pulsmåler se ut
annonse