Tek.no

Nyhet

NES Classic er tilbake i Norge. Komplett.no utsolgt på dag én

Nintendo
2 Juli 2018 13:58

Nintendos første retro-minikonsoll, NES Classic, er tilbake i norske butikkhyller. Prisen er omtrent den samme som da den først ble sluppet i november 2016, men denne gangen skal butikkene ha langt flere eksemplarer å by på.

Da konsollen først ble sluppet ble butikkhyller over hele verden tømt nesten over natta.

– Vanvittig rush

Kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt i Elkjøp. Bilde: Elkjøp/Joakim Mangen

– Nå er vi på'n igjen!, forteller en opprømt Øystein Schmidt, kommunikasjonssjef for Elkjøp, da vi kontaktet ham for å høre om etterspørselen av NES Classic.

– Vi opplever et vanvittig rush og vanvittig interesse. Det er stort sett som det var tidligere da konsollen først ble lansert, utdyper Schmidt.

Han sier de var mer forberedt denne gangen enn i 2016, og har fått inn flere eksemplarer enn sist gang. De har derfor klart å holde unna raset av bestillinger de første dagene, men spår det vil ta slutt i løpet av et par dager.

«Alle» skal få

Nintendo

I motsetning til i 2016 vil det imidlertid komme nok en forsending:

– Vi får enda flere eksemplarer om en drøy uke, og de signalene vi har fått fra Nintendo tyder på at det denne gang er snakk om vanlig produksjon, altså at dette ikke er snakk om en «Limited Edition» i så måte, sier Schmidt.

Vi prøvde å dobbeltesjekke dette med Nintendos norske importør, Bergsala, men de kunne verken avkrefte eller bekrefte dette:

– Nintendos mål med å bringe Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System tilbake er at alle som ønsker seg en konsoll skal få anledning til å kjøpe en, skriver Inga-Brit Brækken i en e-post til Tek.no.

Det kan tyde på at de vil fortsette å produsere konsoller utover høsten også, og at det dermed ikke vil være et like desperat rush etter å sikre seg en enhet.

Utsolgt hos Komplett fra dag én

Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett. Bilde: Komplett

Komplett er ifølge Prisjakt.no de som selger NES Classic billigst i hele Norge. Der har de imidlertid vært utsolgt fra dag én:

– Vi fikk inn et mindre parti forrige uke, men vi hadde bestillinger på alle sammen, så de gikk ut fra oss samme dag, forteller Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør hos Komplett, til Tek.no.

Nintendo Classic kommer med 30 forhåndsinstallerte spill.
Nintendo

– Vi får inn et større parti denne uken som går til å dekke kunder som har lagt inn bestilling. Vi har en del på vei inn og skal nok klare å tilfredsstille etterspørselen nå i sommer, men vi forventer at det er nokså tomt i hyllene og i butikkene før skolestart igjen. Det er dog litt som sist, og vi tror nok vi vil se at Nintendo har vært noe forsiktig med produksjonen også denne gangen, sier Tollnes.

Les også
Nintendo støvsuger nettet for spillklassikere
Les også
Helt nytt spill legges ned bare åtte dager etter katastrofal lansering
Les også
Disse spillene kommer i juli
annonse

Les også