Tek.no

Nyhet

Ny trådløs ladeløsning kan lade enhetene dine flere meter unna

Godkjent av amerikanske myndigheter.

Energous
27 Des 2017 13:43

Lei av å lete etter ladekabelen? Det kan det snart bli slutt på.

Det amerikanske selskapet Energous melder nemlig at de er de første som har fått sertifisering fra amerikanske myndigheter for en ladeløsning som ikke krever kontakt mellom laderen og enheten som skal lades.

Ruter for strøm

Deres WattUp-konsept beskrives som en ruter for strøm, og Mid Field-løsningen som nå er sertifisert kan brukes til å lade enheter opptil tre fot (snaut en meter) unna. Sertifiseringen innebærer at reguleringsorganet FCC har testet løsningen grundig og bekreftet at den møter sikkerhets- og regulatoriske krav.

Energous' mottaker er så minimal at den åpner for trådløs lading av de aller fleste typer produkter. Energous

WattUp-løsningen konverterer elektrisitet til radiobølger som brukes til å overføre energi til mottakeren. Økosystemet er også uavhengig av merker - på samme måte som wifi-teknologien kan det brukes med produkter fra alle merker, og mange enheter kan også være tilkoblet samtidig.

– Trådløs, kontaktfri lading - slik som å lade et aktivitetsarmbånd mens du har det på deg - er akkurat hva forbrukere venter på. Vi er nå i en posisjon hvor vi kan flytte forbrukerelektronikk, IoT og smarthjem fremover i større fart, sier Energous-sjef Stephen R. Rizzone i en pressemelding.

Selskapets mottakerbrikker skal også være betraktelig mindre enn hva som behøves for induktiv lading, og det gjør at de kan brukes i flere typer enheter.

Flere systemer

I en litt eldre video (under) viser Energous frem konseptet. Der bruker de en boks som ser ut som en litt stor wifi-ruter til å sende strøm trådløst over en avstand på 15 fot - drøye fire og en halv meter. iPhone-enheten de lader i videoen er festet i et deksel liknende de vi har sett i ulike andre trådløse ladeløsninger tidligere.

15 fot er også avstanden de bruker i markedsføringen av Far Field-systemet deres, men det er altså Mid Field-løsningen som er godkjent. Energous skisserer at Mid Field-senderen kan være festet under dataskjermen, og dermed kan forsyne mus, tastatur, mobiltelefoner, aktivitetsarmbånd og hodetelefoner med strøm trådløst.

Far Field-senderen kan for eksempel være festet på veggen eller i en lydplanke under TV-en, og på den måten forsyne enheter i hele stua med strøm. Denne skal lanseres i løpet av 2018.

Energous har foreløpig ingen produkter som er helt klare for markedet, men teknologien skal vises frem på CES-messen i Las Vegas i januar, hvor Tek.no kommer til å være tungt tilstede.

annonse

Les også