Til hovedinnhold

Her er alle oppgraderingene til iMac- og MacBook Pro-seriene

Apple hadde et lite skred av oppdateringer til Mac-platformen.

Apple

Apple lanserte flere ting på WWDC-konferansen mandag kveld, men kanskje mest interessant for maskinvareinteresserte var en drøss av oppgraderinger til iMac- og MacBook Pro-seriene.

I tillegg fikk vi se en liten sniktitt på den kommende iMac Pro-maskinen, som hadde noen veldig imponerende spesifikasjoner.

Alle MacBook-modellene oppgraderes, også Air

MacBook-serien fikk seg som ventet en oppgradering i form av nye, 7.-generasjons Kaby Lake-prosessorer fra Intel, som både gir høyere base- og turbofrekvenser og dertil bedre ytelse. Mer nøyaktig snakker vi om 1,4 GHz Core i7-prosessorer i den lille MacBook-modellen (et enormt hopp fra tidligere), med Turbo Boost opp til 3,6 GHz. Her er maks minnemengde 16 GB.

Apple/Skjermdump

Videre finner du nå 3,5 GHz-brikker i 13-tommeren i MacBook Pro-serien, med Turbo Boost opptil 4,0 GHz. Tilsvarende tall for 15-tommeren er 3,1 GHz og 4,1 GHz-

På grafikksiden snakker vi nå om Intel Iris Plus 640 som standard på bunnmodellen i 13-tommersklassen, med Intel Iris Plus 650 i bedre utstyrte modeller. Førstnevnte skal ifølge Apple by på opptil 80 prosent bedre ytelse enn den utgående bunnmodellen.

  • MacBook Pro 13-tommer starter på 14 990 kroner
Apple/Skjermdump

15-tommeren får mer krutt, i form av Radeon Pro 555 som standard, paret med 2 GB VRAM-minne. Oppgraderer du kan du få den kraftigere Radeon Pro 560-brikken og hele 4 GB minne.

Lagringsbiten blir selvfølgelig også raskere, med nye SSD-er med opptil 50 prosent bedre ytelse sett opp mot forrige generasjon. Her er maks lagrin for 13-tommeren på 1 TB, mens 15-tommeren kan skvise inn hele 2 TB lagring.

  • MacBook Pro 15-tommer starter på 26 990 kroner

MacBook Air skal også få bedre ytelse i form av høyere klokkede prosessorer, men om dette betyr at Kaby Lake finner veien også hit er foreløpig uklart. MacBook Air er uansett en foreldet og utgående modell på dette tidspunktet.

Størst oppgradering til iMac-modellene

Den største oppgraderingen finner vi imidlertid hos iMac-modellene, som også selvfølgelig nå utstyres med 7.-generasjons Kaby Lake Intel-prosessorer. Dette betyr her også høyere frekvenser og bedre ytelse, både som standard og i Turbo Boost.

De nye iMac-modellene.
Apple/Skjermdump

Oppgraderingen gjelder både 21,5-tommeren og den større 27-tommeren, men først og fremst 4K-varianten av den førstnevnte og ikke den lavere oppløste varianten.

Der sistnevnte får «kun» tokjerners Intel Core i5 med 2,3 GHz som bunnfrekvens og Turbo Boost opptil 3,6 GHz, kan 4K-modellen varte opp med en kraftigere 4-kjerners Intel Core i5 med 3,0 GHz som bunnfrekvens. Denne kan så jekkes opp til hele 4,2 GHz over kortere perioder. Alternativt får du også en i5-variant i 4K-modellen med 3,4 GHz som bunnfrekvens, eller en Core i7-prosessor som starter på 3,6 GHz.

Apple/Skjermdump

Alt sammen akkompagneres av en harddisk på 1 TB, som kan oppgraders til 1 TB Fusion Drive (hybriddisk) eller 1 TB SSD.

Minnemessig snakker vi om 8 GB som startkonfigurasjon for alle modellene, med mulig oppgradering til 16 GB. Grafikken kan her fås integrert, med Intel Iris Plus 640 som i MacBook Pro-modellene. Oppgraderer du, kan du imidlertid få både Radeon Pro 555 og Radeon Pro 560, med henholdsvis 2 og 4 GB minne.

  • iMac 21,5-tommer uten 4K-skjerm koster 12 790 kroner
  • iMac 21,5-tommer med 4K-skjerm starter på 14 990 kroner

Kraftigere 27-tommer

Dette er ifølge Apple VR simulert i sanntid av iMac-modellene.
Apple/Skjermdump

27-tommeren får selvfølgelig enda mer krutt å varte opp med. Som før er en 5K-skjerm eneste valg, men nå får du også Kaby Lake på innsiden.

Det betyr bunnprosessor i form av en firekjerners Core i5 fra Intel på 3,4 GHz, 3,5 GHz eller 3,8 GHz.

Slår du virkelig på stortromma, skaffer du deg selvfølgelig Core i7-modellen med 4,2 GHz som bunnfrekvens og 4,5 GHz i Turbo Boost.

Her kan du også velge opptil 3 TB Fusion Drive, eller en 2 TB SSD – samt opptil 32 eller 64 GB minne.

Nå får du to USB Type-C-porter bak.
Apple/Skjermdump

27-tommeren kan dessuten ikke fås med «vanlig», integrert grafikk – her får du valget mellom de kraftigere Radeon Pro 570, Radeon Pro 575 eller Radeon Pro 580-brikkene. De to første har 4 GB VRAM-minne, mens sistnevnte faktisk får 8 GB av disse godsakene.

Alle iMac-modellene får nå også to USB Type-C-porter.

  • iMac 27-tommer med 5K-skjerm starter på 20 490 kroner

Viste frem konseptmodellen iMac Pro

Nye iMac Pro, kommer snart. Foto: Apple/Skjermdump

Til slutt i presentasjonen viste Apple også frem en siste, og langt mer spennende, iMac-modell: iMac Pro. Dette er en kommende iMac-modell, som skal by på de beryktede Xeon-prosessorene til Intel. Her er det rett ut sagt ekstrem ytelse å få, med alt fra 8 til 18 kjerner.

Nytt viftesystem på innsiden av iMac Pro.
Apple/Skjermdump

Ifølge Apple selv skal dette – ikke overraskende – bli «...den peneste og den raskeste Mac-en vår noensinne» – men dessverre kommer den ikke før senere. Helt sikkert fordi den ikke er ferdigutviklet, men sannsynligvis også fordi den skal by på heftig grafikk fra AMD.

Apple/Skjermdump

Grafikken på innsiden skal nemlig være fra AMDs nye Vega-arkitektur, som byr på både ny produksjonsprosess og mye, mye bedre ytelse enn den nåværende Polaris-baserte arkitekturen. Vega er imidlertid ikke ferdig avduket enda, og langt fra i salg – så her må Apple også vente.

iMac-Pro skal kunne festes til veggen med et VESA-feste.
Apple/Skjermdump

iMac Pro skal også kunne festes med VESA-feste til veggen, og byr på en ny, sort finish. Det blir opptil 128 GB minne å få, og 4 USB Type-C porter på baksiden som skal kunne drive flere 4K-skjermer samtidig. 10 GB Ethernet-port er også en ny vri fra Apples side.

Fikk du ikke med deg livestrømmen?
Her kan du se vår oppsummering minutt for minutt! »

annonse