Tek.no

Nyhet

Fitbit slipper smartklokke for «alle»

Pluss sin første modell rettet mot barn.

Fitbit
Vegar Jansen
13 Mar 2018 19:13

Smartklokke- og aktivitetsarmbåndsprodusenten Fitbit har i dag dratt sløret av to nye modeller. Den ene modellen er selskapets første produkt som retter seg mot barn: Fitbit Ace. Dette er en aktivitetsmåler med opptil fem dagers batteridriftstid og kan vise slikt som antall skritt, minutter i aktivitet og søvnvaner.

Den andre modellen har fått navnet Fitbit Versa, og er snarere en smartklokke med anstendig prislapp. Denne har en oppgitt batteridriftstid på opptil fire dager og kan både fungere til aktivitet og hverdags. Det førstnevnte takket være pulsmåling og alskens treningsfunksjoner, mens andre sensorer og apper hjelper til med å holde et visst øye med søvn og generell helse.

For de håpefulle: Fitbit Ace

Med et utseende som i stor grad minner om en liten Fitbit Alta er Ace ment for barn over åtte år. Armbåndet skal ifølge Fitbit både holde et øye med aktivitetsnivået og «oppmuntre» til aktivitet når det blir for mye stillesitting.

Fitbit Ace med blå reim.
Fitbit

Ved å oppnå predefinerte aktivitetsmål skal poden belønnes med feirende meldinger og samleobjekter som kan sees i Fitbit-appen. Det skal etter hvert også være mulig å konkurrere mot familie eller venner i rene utfordringer eller en «Family Faceoff».

Foreldre vil for øvrig få kontroll via en Fitbit Family-konto, der de også kan følge med på hvem barna kobler seg til i Fitbit-appen. De kan også holde oversikt over aktivitetsnivået.

Fitbit Ace kommer i blå og lilla utførelse og har ti forskjellige digitale «urskiver». Veiledende pris er på 999 norske kroner og kan forhåndsbestilles på nett fra i dag. I løpet av våren vil de være å få i fysiske butikker også.

For alle andre: Fitbit Versa

Med en prislapp på 1999 kroner er Fitbit Versa ment å være selveste smartklokka for «massene». Det er selskapets hittils letteste klokke med hus i aluminium og en design som skal passe de fleste håndledd. Fargeskjermen har etter sigende en lysstyrke på opptil 1000 nits.

Fitbit Versa kan måle pulsen din også.
Fitbit

Innabords har den helse- og treningsfunksjoner som pulsmåling døgnet rundt, treningsøkter på skjermen og automatisk søvnmåling, samt rent praktiske smartfunksjoner, direkte musikkavspilling og innebygd «lommebok».

Foruten dette kommer klokken med Fitbits nye «kvinnehelsemåling» som dreier seg rundt menstruasjonssyklusen. Her er det mulig å legge inn data om syklusen og eventuelle plager for å bli mer bevisst hvordan dette påvirker den generelle helsen, søvn og vekttrender. Det skal også gjøre det lettere å planlegge rundt en eventuell familieforøkelse.

Versa vil for øvrig også være den første Fitbit-klokka med Fitbit OS 2.0. Denne operativsystemsoppdateringen vil også bli tilgjengelig for Fitbit Ionic. Uansett er klokka kompatibel med Android-, iOS- og Windows-enheter, så den skal kunne brukes med de aller fleste mobile enheter.

Fitbit

Et annet salgs- og inntjeningspunkt er at Versa kommer med en mengde forskjellig tilbehør. Her er det fullt mulig å forandre på klokkas utseende for å matche ditt eget antrekk eller aktivitet.

Den nye klokka er tilgjengelig for forhåndssalg fra kroner 1999,-. Da er den å få i svart med svart klokkehus, grå med sølv klokkehus og fersken med roségull klokkehus. I tillegg er det to serier av Fitbit Versa Special Edition med en prislapp på 2299 kroner.

Spesialutgavene. Bilde: Fitbit

Spesialutgavene har «eksklusive vevde reimer inspirert av «athleisure»-trender i lavendel med rosa gullaluminiums-klokkehus eller trekull-farget med et grafittaluminiums-klokkehus, samt en svart Classic-tilbehørsreim».

Så vet du det.

Fitbit Versa – i de fleste farger – skal være tilgjengelig i butikker over hele verden fra begynnelsen av april 2018.

Interessert i trening?
SAMLETEST: De billige treningsklokkene er overraskende gode >>>

(Kilde: Pressemeldinger)

Les også
Beste treningsklokke til under 2500 kroner: De billige treningsklokkene er overraskende gode
Les også
Fitbit Ionic får ny utgave
Les også
Så enkelt kan du holde styr på vekten din
Les også
Nå er Fitbit Pay tilgjengelig i Norge
Les også
Fitbit Ionic: Vår nye favoritt blant smartklokkene
annonse

Les også