Tek.no

Nyhet

Denne Samsung-klokken er verdens første med elektronisk SIM-kort

OneCall lanserer første eSIM i Norden, i samarbeid med Samsung.

Samsung
Kurt Lekanger
11 Mai 2016 16:05

Lurer du på hvorfor i all verden du er nødt til å putte inn SIM-kort i mobilen? Nå kan det gå mot slutten for disse bittesmå identitetskortene – som både er upraktiske og har en lei tendens til å komme på avveie.

OneCall lanserer denne uken i samarbeid med Samsung det første såkalte eSIM-kortet i Norden. Dette er et digitalt SIM-kort, som betyr at du i teorien enkelt skal kunne bytte mobiloperatør med noen tastetrykk – uten å måtte bytte ut et fysisk SIM-kort i telefonen din.

Les mer om eSIM hos vårt søsternettsted Digi.no »

I første omgang er imidlertid ikke eSIM tilgjengelig i noen telefoner, men vil lanseres i Norge i forbindelse med at det offisielle salget av smartklokken Samsung Galaxy Gear S2 3G starter i OneCalls nettbutikk. Dette skal være verdens første smartklokke som benytter eSIM.

Øistein Eriksen i OneCall.
OneCall

OneCall-sjef Øistein Eriksen skriver i en pressemelding at han mener dette er en forsmak på fremtiden.

– Det å selvstendig benytte 3G-mobilteknologi på noe annet enn en mobiltelefon er helt unikt, og kan forandre måten vi kommuniserer på i fremtiden. Dette skaper muligheter for å bruke klokken, padden eller bilen din som kommunikasjonsmiddel – selv når mobiltelefonen ligger igjen, eller er glemt, hjemme, sier Eriksen.

Tror eSIM kan redusere svindel

Ifølge Eriksen vil eSIM-teknologien kunne redusere svindel, ettersom man enkelt kan forhindre at noen bruker en stjålet enhet.

– Når en mobiltelefon blir stjålet, kan tyver potensielt reformatere den og selv ta den i bruk. Et eSIM vil være låst til mobiltelefonen eller klokken på et helt annet vis, og kan derfor forhindre muligheten til å ta i bruk en stjålet enhet. Innføringen av eSIM vil både forenkle og forbedre flere prosesser som nå krever tid og ressurser, sier han.

Med et eSIM-kort vil abonnementet ditt kunne fjernaktiveres av operatøren. Spesifikasjonene til eSIM kommer fra organisasjonen GSMA, og støttes av en lang rekke av verdens mobiloperatører og produsenter av mobiltelefoner – blant andre Telenor, Telia, Apple, Samsung, Sony, Huawei, LG og Microsoft.

Lurer du på om du skal kjøpe denne smartklokken eller ikke?
Les testen av Samsung Gear S2 her »

Les også
Samsung vil bruke hånden din som smartklokkeskjerm
Les også
Samsung Gear S2: Slik er Samsungs nyeste smartklokke
Les også
Både Apple og Samsung vil ha e-SIM
Les også
Snart kan SIM-kortene i mobiltelefonene forsvinne
annonse

Les også