Så mye juling tåler Samsung Galaxy S9

Telefonen blir bøyd, skrapt og brent i ny holdbarhetstest.

YouTube-kanalen JerryRigEverything spesialiserer seg på å utsette mobiler for ekstra harde påkjenninger for å se hvor mye de tåler, og nå har turen kommet til Samsungs nye flaggskip Galaxy S9.

Som vanlig bestod den knallharde testingen i å både bøye, skrape og brenne telefonen for å se hvor grensen går, og kanskje ikke helt overraskende «bestod» mobilen den tøffe testen med glans.

JerryRigEverything begynte som alltid med å gå løs på mobilen med et verktøy som måler materialers ripefasthet etter den såkalte Mohs skala - og med et barbérblad. Testen kunne konstatere at skjermen begynner å ripe ved nivå seks på Mohs skala, noe som ligger på nivå med de fleste andre toppmodeller.

Solid mobil

De glassbelagte flatene lar seg ikke ripe opp av barberbladet, og også kameraene har solid glassbeskyttelse som ikke lar seg skrape opp. Fingeravtrykkleseren er ganske enkel å påføre skrape, men i motsetning til en del andre mobiler var fingeravtrykkleseren på S9 fullt ut fungerende selv med flere dype skraper.

Skrapetesten røpte også solid metall langs hele rammen, og JerryRigEverything bemerket at Samsung har oppgradert aluminiumet denne gangen, noe som gjør metallet mer hardført mot skraper enn på Galaxy S8. Alle knappene langs rammen er også metall.

Den beryktede ildtesten, hvor en flamme fra en lighter holdes mot skjermen, tok 12 sekunder før pikslene ble hvite, og etter at flammen ble tatt bort ble pikslene gjenopprettet – noe som ikke alltid er tilfelle med denne testen. Hvor nyttig akkurat denne egenskapen er kan sikkert diskuteres, da mobiler sjeldent utsettes for ild.

Bøyetesten avslørte at rammen på mobilen er skikkelig stiv med minimal fleksibilitet, og ingen av panelene løsnet fra limet i det hele tatt, som innebærer at vannforseglingen forblir intakt selv. Hele videoen av testingen kan du se under.

Samsung Galaxy S9 er den beste Android-telefonen akkurat nå, mener vi »

Les også
Samsungs nye skjermer skal være uknuselige
Les også
Samsung Galaxy S9-eiere opplever «døde punkter» på skjermen
Les også
Samsung Galaxy S9: Den beste Android-telefonen akkurat nå
Les også
Samsung Galaxy S9+: En rimelig oppgradering av en svært dyr telefon
annonse