Til hovedinnhold

Porselensguiden finner nærmeste toalett

Ny app hjelper deg når naturen kaller .

Det er ikke alltid like lett å finne et toalett på offentlige områder. En ny app som kalles Porselensguiden kan imidlertid gjøre det lettere i tiden fremover.

Konseptet går ut på at brukerne legger inn informasjon (såkalt "crowdsourcing") om offentlige toaletter, noe som gjør det mulig å å lete dem opp på et kart. I appen kan du også se hva andre brukere synes om fasilitetene. Jo flere doruller (i stedet for terningkast), jo bedre skal toalettet være med tanke på renhet, papirkvalitet og service. Om WC-en er tilrettelagt for handikappede, eller om du finner stellebord der, skal også registreres i appen.

– Alle vil ha nytte av denne appen. De fleste vet hvor uutholdelig det er når du virkelig må og ikke vet hvor nærmeste toalett er, sier Jeanette Richardsen i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer.

Porselensguiden er laget av legemiddelfirmaet MSD. Appen er først og fremst beregnet på personer som lider av de inflammatoriske tarmsykdommene Crohns sykdom og ulcerøs kolitt – hele 24 000 nordmenn, ifølge pressemeldingen.

– Dette er i utgangspunktet veldig sosialt isolerende sykdommer. Porselensguiden bidrar til at disse pasientene kan bevege seg utenfor sitt nærområde og fremdeles ha kontroll på hvor nærmeste toalett befinner seg, sier Richardsen, som forklarer at dette er grunnen til at foreningen anbefaler appen til sine medlemmer.

Hvert år får 800 nye personer en alvorlig tarmsykdom som Chrohns eller ulcerøs kolitt. Foreningen håper at appen vil "bekjempe tabuer på en humoristisk måte".

Også for folk flest

Du trenger imidlertid ikke å ha en tarmsykdom for å se verdien i en slik app. Du har vel også opplevd at naturen kaller når du er på et ukjent sted? Med Porselensguiden vil du raskt finne frem til nærmeste toalett, i alle fall dersom prosjektet lykkes.

Appen har blitt lansert til både iOS og Android, og er gratis.

Last ned Porselensguiden til Android-mobilen din

Last ned Porselensguiden til iPhone

(Kilde: pressemelding)

Les også våre oversikter over essensielle apper:

annonse