Til hovedinnhold
Nyhet– Verdens mest energieffektive lampe

– Verdens mest energieffektive lampe

Sharp annonserer ny LED-taklampe.

Er du av den mer miljøvennlige typen, kan Sharps nyeste LED-lampe være noe for deg. Taklampen er den hittil siste i selskapets serie med energieffektive LED-lys – og vil bli tilgjengelig i tre ulike varianter for bruk innen lite, medium og stort rom.

Lyset er 1,6 ganger mer energieffektivt enn tidligere LED-taklamper – noe som skal gjøre det til det mest energieffektive i industrien. Modellen for små rom har en lyseffektivitet på 81,3 lumen per watt.

Selskapet har oppnådd dette ved å kombinere direkte belysning med effektive LED-lys som blir brukt i LCD-TV-er.

Justerbare farger og lysstyrke

Sharp har utnyttet LED-teknologiens egenskaper og har gitt taklampen justerbar lysstyrke og fargetone i ti steg. Totalt 103 ulike variasjoner er mulig ved å kombinere innstillinger for lysstyrke og fargetone.

Lampen er i tillegg konstruert slik at det skal være vanskeligere for insekter og støv å komme inn. Videre har den funksjoner som for eksempel en favorittsetting på fjernkontrollen – som gjør at lampen kan huske hvilke innstillinger brukeren foretrekker.

LED-lampen har også en soveknapp, slik at lyset gradvis kan gå fra lyst til mørkt på kvelden.

Pris og tilgjengelighet

Den energieffektive LED-lampen skal bli lansert i Japan i slutten av august. Veiledende pris er ventet å komme på 55 000 yen for den største modellen, 45 000 for mediumutgaven og 35 000 for den minste. Dette tilsvarer henholdsvis 4000, 3200 og 2500 kroner.

Når lampen får en internasjonal utgivelse er ennå ikke kjent.

(Kilde: Akihabara News)

annonse