Til hovedinnhold

Ny Android og nye Nexus-er i november?

Store nyheter kan være på vei fra Google.

Slik ser dagens Nexus-modell ut. Galaxy Nexus er produsert av Samsung.

Google lanserte Android 4.0 sammen med referansetelefonen for plattformen, Galaxy Nexus, i slutten av oktober i år. Nå går ryktene om at nye referansetelefoner og en ny Android-versjon kommer i løpet av november.

Android-versjonen det er snakk om er Android 4.2, som sannsynligvis går under navnet Key Lime Pie. Den følger opp Android 4.1 Jelly Bean, som ble lansert i juni, sammen med nettbrettet Nexus 7.

Lanserer med LG?

Lanseringen skal, ifølge ryktene, skje i samarbeid med LG. Det sør-koreanske selskapet skal ha fått i oppdrag å lage en Nexus-versjon av det kommende flaggskipet Optimus G.

Les mer om Optimus G her

Det betyr imidlertid ikke at Google-varianten av Optimus G blir den eneste Nexus-en du kan kjøpe – hvis vi skal tro de andre nye ryktene som går blir den en av flere.

Minstekrav

Google skal nemlig ha satt opp minstekrav som produsentene må følge for å kunne markedsføre en telefon under Nexus-navnet. Dermed kan hvilken som helst produsent bli med på "Nexus-programmet", så lenge telefonen når opp til minstekravene.

Denne typen minstekrav er ikke uvanlige i bransjen. Microsoft stiller krav til produsentene som skal bruke Windows Phone på produktene sine. Google stiller allerede i dag visse krav til Android-produsenter som ønsker å inkludere Google-appene, altså blant annet Gmail, Google+ og Google Play, på telefonene sine.

De samme ryktene hevder at det også er Nexus-telefoner på vei fra Samsung, Sony og HTC.

Ren Android

Blant kravene for de nye telefonene er at de baserer seg på siste utgave av Android, uten tilpasninger, og at de har tilstrekkelig maskinvare til å kjøre neste storoppdatering. Android 5.0 er ventet å dukke opp en gang neste høst.

I tillegg skal det være et krav at telefonene har 64 megabyte sikret minne for bruk til streaming-film fra internett.

Kraftpakke fra LG

Dersom LGs Nexus-telefon beholder spesifikasjonene fra Optimus G er det snakk om en ekstremt kraftig pakke. Her får du Qualcomms siste og raskeste systembrikke, telefonen er utstyrt med 2 GB hurtigminne og en 4,7 tommer stor skjerm. Kameraet knipser bilder med en oppløsning på 13 megapiksler.

Rykter om mange Nexus-enheter og en Nexus-telefon fra LG er ikke helt nye. Også i forkant av Galaxy Nexus gikk det rykter om at Google ville slippe til flere produsenter, og at LG ville stå for én av telefonene.

Les også: Jobber Google med flere Nexus-er?

Sist ble det altså ikke noe av disse ryktene, og vi er litt usikre på hva vi skal tro om dem denne gang. Hva tror du?

(Kilder: digitimes.com, androidandme.com

Les også
Samsung forventer nye rekordtall
Les også
Windows Phone 8 har fått lanseringsdato
Les også
Ingen HP-mobil neste år
Les også
Samsung Galaxy Nexus blir forbudt å selge i USA
annonse