Nyhet

Google vil stoppe Youtube-ripping

Saksøker nettside som automatisk lager mp3-filer av filmklipp.

Google jobber med å lukke en nettside, kalt YouTube-MP3.org. Nettsiden lar brukere sende inn lenker til Youtube-videoer, og på et par minutter blir rippet om til musikkfiler, klare for nedlasting.

Ifølge nettsiden TorrentFreak har Google sendt et brev til den populære tjenesten. I brevet truer de med juridiske følger hvis ikke nettsiden slutter med det de driver med.

Vi har tidligere omtalt 10 slike programmer som rapper multimedia »

Bryter mot brukervilkårene

Google-eide Youtube mener nedlasting og distribuering av filene deres er brudd på tjenestens brukervilkår, og YouTube-MP3.org og en rekke andre lignende nettsider har nå blitt bedt om å legge ned virksomheten sin.

På YouTube-MP3.org kan du enkelt legge inn en URL til en Youtube-video, og etter kort tid får du servert en ny lenke til en musikkfil. Ettersom det er veldig populært å legge ut hele sanger og album på videosiden, har dette blitt en populær måte å kopiere musikk på. Youtube vil imidlertid bare være en streamingtjeneste, og vil ikke at brukerne skal lagre verken lyd eller bilde fra videoene de har.

Vil ha møte med Youtube

YouTube-MP3.org har nå sendt en langt brev tilbake til Google, hvor de ber om et møte hvor de kan forklare sin side av historien. Det ser imidlertid ikke ut til å gå noen vei, og Google vil neppe forhandle i en sak som dette. Kort tid etter at brevet ble sendt skal Youtube ha blokkert alle serverne til YouTube-MP3.org, slik at de ikke lenger hadde tilgang til videoene.

Ifølge "Philip", mannen bak nettsiden, vil avgjørelsen ramme mange millioner mennesker:

– Vi estimerer at omtrent 200 millioner mennesker over hele verden bruker tjenester som ligner på vår egen. Nå er Google i ferd med å ikke bare ignorere dem, men også gjøre dem til kriminelle. Hvis de fortsetter å tolke brukervilkårene sine på denne måten vil det bety at samtlige av de 200 millionene kan bli saksøkt av Google, forteller Philip, som mener tjenesten han driver er fullt lovlig.

Hvem har skylden?

Nå spekuleres det i om det er press fra musikkindustrien som har fått Google til å saksøke musikk-nettsidene. Flere av de største musikkprodusentene har selv startet saker mot Youtube-nedlastere, og det er ikke helt utenkelig at dette kan ha påvirket Google i saken.

Les også: Google TV kan bli som Apples Airplay

(Kilde: TorrentFreak, Comon)

Les også
Googles nye YouTube får slakt av brukerne
Les også
De 10 søteste YouTube-videoene i 2012
Les også
Putt kassettspiller på iPhonen din
Les også
PlayStation 3 får dedikert YouTube-app
Les også
Nå kan du lage YouTube-videoer hos Google
Les også
Senteret for fri programvare mister all støtte
Les også
Nexus Q er Googles nye streamingboks
Les også
Billig nettbrett, Android 4.1 og medieball fra Google
Les også
Googles 3D-kart blir mye bedre
Les også
Nå kan flere tjene penger på YouTube
Les også
Nå kan du følge med på din egen googling
annonse