Til hovedinnhold

Sony lanserte James Bond-mobilen

IFA 2012: Tre nye mobiler og et nettbrett fra Sony.

Sony

Sony lanserte tre nye mobiltelefoner og et helt nytt nettbrett på den store IFA-messen i Berlin. På en pressekonferanse annonserte Sony-sjef Kazuo Hirai at den ene telefonen, Xperia T, vil dukke opp i den kommende James Bond-filmen Skyfall.

I tillegg til Xperia T, lanserte Sony også Xperia V og J, samt det nye nettbrettet Xperia Tablet S. Xperia V vil komme i salg i Norden allerede i fjerde kvartal i år, mens de andre modellene kommer senere.

Xperia V.Foto: Sony

Vanntett Xperia V med LTE

I likhet med Sony Xperia Acro S er også Sonys nye Xperia V-modell både vann og støvtett. Xperia V er imidlertid noe tynnere enn Acro S, 10,7 mot 11,9 millimeter, og den veier bare 120 gram – mot 147 for Acro S. Xperia V benytter også Qualcomms MSM8960-brikke, som har den nye Krait-CPUen som har bedre ytelse enn Scorpion-CPUen som sitter i MSM8260-brikken til Acro S.

– Årets IFA-messe er en viktig milepæl for Sonys strategi rundt å levere en konsekvent brukeropplevelse som spenner over flere enheter. Etter suksessen med Xperia go og Xperia acro S har vi sett en stor etterspørsel i Norden på vanntette smarttelefoner, uten at denne funksjonen går utover design og tilkoblingsmuligheter til andre enheter. Xperia V tar virkelig den satsningen et steg lengre, og derfor har vi har valgt å først fokusere på den i Norden, sier Rikard Skogberg, produktmarkedssjef i Sony Mobile i Norden.

Xperia V kommer med en 4,3-tommers HD Reality-skjerm og benytter Sonys bildebehandlingsteknologi Bravia Engine 2 for å gi bedre bilde ved videoavspilling. Telefonen er utstyrt med en 1,5 GHz tokjerneprosessor og leveres med Android 4.0.4 fra start. Oppgradering til Android 4.1 Jelly Bean skal komme etter lansering, ifølge Sony.

Sony Xperia T får en rolle i den nye James Bond-filmen.Foto: Sony

I tillegg har modellen som lanseres her i Norge faktisk støtte for LTE – populært kalt 4G.

Kameraet i Xperia V har en oppløsning på 13 megapiksler og støtter videoinnspilling i full HD. Støtte for MHL gjør at du kan vise bilder og video direkte på TV eller projektor med en kabel med USB i den ene enden og HDMI i den andre.

Telefonen vil komme i fargene svart, rosa eller hvitt.

Xperia J og T

Xperia T er modellen som vil bli brukt av selveste James Bond. Den har mange likheter med Xperia V, men har en skjerm på hele 4,55 tommer med oppløsning på 1280 x 720 punkter. Telefonen benytter en Qualcomm MSM8260-brikke med 1,5 GHz tokjerneprosessor.

Xperia J er lillebror blant nykommerne, med en 4-tommers skjerm med oppløsning på 854 x 480 punkter. Den har en 1 GHz Qualcomm-prosessor og kommer med Android 4.0.

Disse to modellene vil altså bli lansert i Norge på et senere tidspunkt.

Nettbrettet Sony Xperia S skal tåle en vannsprut.Foto: Sony

One-touch for deling av innhold

Alle de nye modellene kommer med en løsning Sony har kalt One-touch, som baserer seg på NFC (Near Field Communicaton). Med denne løsningen kan du dele musikk og bilder med andre ved å holde telefonene mot hverandre, eller du kan automatisk pare telefonen med en Bluetooth-høyttaler som støtter teknologien. Sony viste på IFA frem sin nye SRS-BTV5-høyttaler, hvor du kan koble mobilen til høyttaleren ved å holde den inntil høyttaleren.

Sonys første Xperia-nettbrett

Xperia Tablet S er det første nettbrettet fra Sony som bærer Xperia-navnet. Nettbrettet benytter Android 4.0.3 og er basert på en firekjerners Tegra 3-brikke.

Nettbrettet er tynnere og lettere enn det originale Sony Tablet S-nettbrettet. Det skal ifølge Sony være såkalt "splash proof", det vil si at det skal tåle en vannsprut – uten at det er helt vanntett.

annonse