Til hovedinnhold

Dette er «Årets skjerm 2012»

Bransjeorganisasjonen SID kåret vinneren på Display Week.

AUO

Bransjeorganisasjonen SID (Society for Information Display) arrangerte sin årlige konferanse Display Week tidligere i juni. På konferansen viste produsenter frem blant annet Full HD på 5 tommer, en OLED-skjerm med 4K, kinesiske OLED-skjermer og et papirtynt, bøyelig glass.

SID-konferansen legger hvert år rammene for det nyeste innen skjermteknologi, men skjermen som stakk av med tittelen «Årets skjerm 2012» var imidlertid en brillefri 3D-skjerm – taiwanske AUOs brillefrie 2D- og 3D-skjerm i 4K.

3D i motbakke

Stereoskopiske 3DTV-er har ikke oppnådd populariteten produsentene håpet på, mye på grunn av at man må bruke 3D-briller, at man er utsatt for hodepine og andre uønskede effekter, samt at det er en generell mangel på innhold.

Det kan likevel være håp for brillefrie 3D-skjermer. Bransjeaktørene videreutvikler teknologien stadig, og AUO, som er en av de største LCD-produsentene i verden, er ikke noe unntak.

Nå kan selskapet skryte av at deres 55 tommer store 4K-skjerm fikk æren av å bli kåret til årets skjerm.

Både 2D og 3D

Mens brillefrie 3DTV-er vanligvis ikke kan vise 2D, presenterer AUOs skjerm innhold i både 2D og 3D – uten at man må bruke de plagsomme 3D-brillene.

Skjermen tar i bruk en oppløsning på 4K x 2K, eller rettere sagt 3840 x 2160 piksler. På grunn av dette skaper AUO et høyt detaljnivå i de stereoskopiske 3D-bildene, og kvaliteten pleier å bli oppfattet som tilsvarende Full HD.

3D-bildene kan oppleves fra 9 vinkler samtidig, og blir tilpasset via et kamera som følger TV-seernes øyne. AUO hevder videre at skjermen ikke har noen såkalte «døde» områder – hvor man ikke ser 3D.

Det kan med andre ord virke som at brillefrie 3DTV-er blir mer utbredt med SIDs kåring, men det gjenstår å se om forbrukerne foretrekker mer 3D når de slipper unna brillene.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Se AUOs skrytevideo nedenfor:

annonse