Nyhet

Dette er «Årets skjerm 2012»

Bransjeorganisasjonen SID kåret vinneren på Display Week.

Bransjeorganisasjonen SID (Society for Information Display) arrangerte sin årlige konferanse Display Week tidligere i juni. På konferansen viste produsenter frem blant annet Full HD på 5 tommer, en OLED-skjerm med 4K, kinesiske OLED-skjermer og et papirtynt, bøyelig glass.

SID-konferansen legger hvert år rammene for det nyeste innen skjermteknologi, men skjermen som stakk av med tittelen «Årets skjerm 2012» var imidlertid en brillefri 3D-skjerm – taiwanske AUOs brillefrie 2D- og 3D-skjerm i 4K.

3D i motbakke

Stereoskopiske 3DTV-er har ikke oppnådd populariteten produsentene håpet på, mye på grunn av at man må bruke 3D-briller, at man er utsatt for hodepine og andre uønskede effekter, samt at det er en generell mangel på innhold.

Det kan likevel være håp for brillefrie 3D-skjermer. Bransjeaktørene videreutvikler teknologien stadig, og AUO, som er en av de største LCD-produsentene i verden, er ikke noe unntak.

Nå kan selskapet skryte av at deres 55 tommer store 4K-skjerm fikk æren av å bli kåret til årets skjerm.

Både 2D og 3D

Mens brillefrie 3DTV-er vanligvis ikke kan vise 2D, presenterer AUOs skjerm innhold i både 2D og 3D – uten at man må bruke de plagsomme 3D-brillene.

Skjermen tar i bruk en oppløsning på 4K x 2K, eller rettere sagt 3840 x 2160 piksler. På grunn av dette skaper AUO et høyt detaljnivå i de stereoskopiske 3D-bildene, og kvaliteten pleier å bli oppfattet som tilsvarende Full HD.

3D-bildene kan oppleves fra 9 vinkler samtidig, og blir tilpasset via et kamera som følger TV-seernes øyne. AUO hevder videre at skjermen ikke har noen såkalte «døde» områder – hvor man ikke ser 3D.

Det kan med andre ord virke som at brillefrie 3DTV-er blir mer utbredt med SIDs kåring, men det gjenstår å se om forbrukerne foretrekker mer 3D når de slipper unna brillene.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Se AUOs skrytevideo nedenfor:

Les også
Nå blir skjermene trådløse
Les også
En slik skjerm har du ikke sett før
Les også
Superslank skjerm fra HP
Les også
Slik blir fremtidens TV
Les også
Verdens tynneste skjerm er en såpeboble
Les også
De 10 hotteste skjermene
Les også
3D lokker ikke folk til å kjøpe TV-er
Les også
Langt bedre brillefri 3D-skjerm
annonse