Til hovedinnhold

Undersøkelse: Samsung-appene brukes ikke

... og Apple mobber konkurrenten i miljøkampanje.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no
Tallenes tale er klare - iallfall for de 250 brukerne i undersøkelsen. Samsungs egne apper ignoreres for det meste. (Klikk på bildet for å gå til WSJ).Foto: Wall Street Journal/Strategy Analytics
ChatON har 100 millioner registrerte brukere. Hvor mange som bruker tjenesten aktivt har ikke Samsung gått ut med.

I disse dager er det mange som klager over at mobiltelefoner er nedlesset i programvare de ikke trenger. Ved siden av at den av og til er unyttig, tar den opp plass på telefonen, og kan gå i veien for programvaren du faktisk trenger. En ny undersøkelse viser at Samsungs egenutviklede programvare på Galaxy-modellene blir brukt svært lite.

Det er Wall Street Journal som har publisert undersøkelsen. Den er foretatt av Strategy Analytics, blant blant 250 amerikanske brukere av Galaxy S3 og Galaxy S4.

Seks sekunder i måneden

I snitt ble Samsungs egen lynmeldingstjeneste ChatON bare brukt seks sekunder i måneden. Det står i grell kontrast til de elleve timene de samme brukerne benyttet Facebook-appen. Også Instagram-appen skiller seg ut med to og en halv times bruk i måneden.

Bildet ser ganske likt ut over hele fjøla av Samsung-apper. Notatapplikasjonen S Memo ble i snitt brukt nesten fire minutter i måneden, mens taleassistenten S Voice landet på rundt tre og et halvt minutt i måneden.

Samsung har ikke ønsket å avsløre hvor mange aktive brukere lynmeldingstjenesten ChatON har overfor Wall Street Journal, men tjenesten skal ha passert 100 millioner registrerte brukere.

Har kuttet ned på appene

I nye Galaxy S5 har Samsung kuttet skarpt ned på medfølgende apper. I stedet for at de ligger i menyen fra start, kan du nå laste dem ned etter eget behov i Samsungs egen appbutikk.

Slik ser Apples Earth Day-annonse ut. Apple og Samsung ligger stadig i en evigvarende patentstrid.Foto: Apple

Sør-Korea la dessuten nylig restriksjoner på medfølgende apper. Med unntak for de aller viktigste appene, skal nå medfølgende apper la seg slette fra telefoner som selges i landet.

Les testen av Samsung Galaxy S5

Miljøstikk fra Apple

Laber interesse for programvaren er ikke den tornen i siden for Samsung om dagen. Selskapet har ligget i en langvarig patentstrid med Apple, som nylig så en mulighet til å gi Samsung et ganske offentlig stikk.

I forbindelse med Earth Day, 22. april, rykket Apple inn store annonser i britiske aviser. Halve siden dekkes av følgende påstand; «Det er noen idéer vi ønsker at alle selskaper skal kopiere».

Det handler naturlig nok om Tim Cook, og Apples, uttalte fokus på miljø. Apple satser for tiden hardt på fornybar energi, og på å få ned mengden skadelige stoffer i produktene. De hevder også at 90 prosent av materialene de gjenvinner kommer fra produkter som ikke er deres egne.

Les også: Samsung kommer likevel med superutgave av Galaxy S5

(Kilder: blogs.wsj.com, theverge.com, appleinsider.com)

Mer om
annonse