Til hovedinnhold

Ny app skal gi kontroll på mobil­abonnementet

Phonr satser først i Norge.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

En ny, norskutviklet app lover å automatisk finne og anbefale det beste mobilabonnementet, basert på det faktiske forbruket ditt. Appen kalles Phonr, og er laget av det lille Oslo-selskapet Phonr Application AS.

– Vi mener det skal være enkelt å skifte operatør, forteller administrerende direktør Morten Hansson i Phonr til Mobilen.no.

Appen samler informasjon om hvor mye du ringer, hvor mange SMS-er og MMS-er du sender, samt hvor mye datatrafikk du bruker. Både bruk i Norge og utlandet registreres, og appen tar også hensyn til om du ringer til spesialnummere. Alle data blir anonymisert før de sendes til Phonr.

Ved å analysere alle disse dataene kan Phonr finne ut hvilket mobilabonnement du egentlig burde hatt. Hansson forteller at de har avtaler med flere av operatørene, og får provisjon av salget når noen bytter abonnement gjennom appen.

Appen viser hva du har brukt telefonen til, og hvor mye du har igjen på for eksempel datakvoten.

Oversikt over bruk

Utviklingssjef Phillip Grønvold har bakgrunn fra Opera Software, og har nå ansvaret for den tekniske utviklingen av Phonr-appen. Han jobber tett sammen med et eksternt team av utviklere som sitter i Polen.

Grønvold forteller at de har lagt vekt på at appen skal ha nytteverdi utover kun det å anbefale riktig abonnement. Appen skal blant annet gjøre det enkelt å få oversikt over hva man bruker telefonen til. Når du starter opp appen kan du bla i skjermbilder som viser hva du har brukt telefonen til, og for eksempel hvor mye du har igjen av datakvoten din.

Phonr har flere konkurrenter i det norske markedet, blant annet Telepriser og Ringepriser. Sistnevnte eies av Mediehuset Tek, som driver Mobilen.no og Amobil.no. I tillegg finnes det en annen konkurrent på mobil, som kalles Telephant. Hansson mener imidlertid at de er de eneste som har laget en skikkelig brukervennlig mobilapp hvor valg av mobilabonnement er helautomatisert.

– Det er ikke så ofte det lanseres nye, norske apper, sier Grønvold. Han forteller at de har lansert i Norge først, men har planer om å lansere i flere andre europeiske land. Så langt har appen hatt 1200 nedlastinger, men for å gå i pluss trenger selskapet at minst 25-30 bytter abonnement via appen hver dag.

– Men det er 700 000 nordmenn som bytter abonnement hvert år, sier Grønvold.

Appen finnes kun til Android, da det ikke er mulig å lese ut informasjon om mobilbruken på iPhone.

Les også:
Slik finner du frem i mobilprisjungelen »

annonse